Birocratia tine de domeniul trecutului


Grupul de firme Wolf se numara printre primii 10 producatori de mezeluri din Germania. Subiectul Digitalizare este in stransa legatura cu buna pozitie competitiva a procesatorului de carne: Wolf realizeaza cu CSB tot ceea ce se poate controla prin software.

Asemenea multor procesatori de carne si grupul de firme Wolf se afla in plin proces de transformare. In afara de caracterul regional al produselor, datele si tehnologia informatiei au devenit un factor competitiv decisiv. „Sunt decisive datele privind provenienta, productia, calitatea si facturarea. Aceste informatii nu trebuie doar consultate online, pentru a putea reactiona rapid. Ele trebuie de asemenea transmise furnizorilor si clientilor nostri. Mai concret: fara date, nu existam pe piata“, sustine Jan Seidel, administrator. Wolf utilizeaza CSB-System de peste 20 de ani drept centru de control pentru exigentele tot mai complexe privind managementul datelor. 

 

Planificare optima a productiei in puncte de lucru diferite

Cu planificarea productiei de la CSB, Wolf poate planifica optim, organiza si controla toate resursele de productie cum ar fi personalul, utilajele si materialele. Acest lucru asigura prospetimea necesara, un grad de incarcare optim al utilajelor, o viteza de lucru superioara si disponibilitate de livrare permanent ridicata. Wolf proceseaza si analizeaza online datele de la diferitele puncte de lucru. Aceasta actualitate a datelor permite depistarea timpurie a problemelor de planificare si interventia pentru remedierea acestora.

 

Datele in timp real cresc eficienta utilajelor

Dezvoltarea concomitenta a tehnologiilor informationale, de automatizare si de productie da nastere la numeroase noi oportunitati, pe care grupul de firme doreste sa le abordeze cat de curand. Datorita solutiei CSB Linecontrol, firma Wolf poate optimiza inclusiv eficienta generala a utilajelor si instalatiilor sale. Solutia furnizeaza date in timp real cu privire la gradul de incarcare si performantele utilajelor si instalatiilor. Se reduce numarul de opriri neplanificate ale utilajelor, iar eficienta generala ramane la un nivel constant ridicat. Datele inscrise servesc drept baza decizionala pentru management si directorul de productie, care pot reactiona rapid la gatuiri ale productiei sau performante slabe ale utilajelor.

 

csb 2_1

 

Mai putine circuite de livrare

Logistica transporturilor ofera de asemenea un potential de economisire enorm. Optimizarea circuitelor cu CSB permite firmei Wolf sa imbunatateasca planificarea necesarului, distantele de parcurs, gradul si volumul de incarcare, precum si utilizarea vehiculelor si a resurselor umane. „Cand am implementat optimizarea circuitelor am pornit de la un ROI rapid. Nu am banuit insa ca solutia software isi va scoate banii dupa mai putin de 6 luni. Pur si simplu pentru ca datorita algoritmului am economisit extrem de multe circuite“, sustine Seidel. La aceasta se adauga notiunea cheie „Food Defense“: lantul frigorific, controlul temperaturii, frecventa de deschidere a usilor – toate acestea sunt supravegheate si documentate electronic. In caz de audit, informatiile privind progresul intregului circuit si eventualele evenimente pot fi furnizate rapid.

 

Totul poate fi urmarit fara lacune

La firma Wolf, datele joaca un rol major ceea ce permite realizarea unei trasabilitati complete. Astfel identificarea rapida a produselor daca este necesara, presupune atribuirea fiecarei materii prime a propriului sau numar de lot care este este preluat mai departe in procesul de productie si in toate celelalte etape. La prelucrarea sarjelor in procesul de productie, numarul de lot se inscrie prin intermediul terminalelor mobile – asociindu-se astfel datele de livrare ale tuturor materiilor prime procesate cu sarja. Totodata sistemele de etichetare isi primesc informatiile prin intermediul CSB-System iar datele de trasabilitate de pe pachetele individuale pot fi criptate in coduri de bare 2D (QR, Data Matrix etc.). In acelasi timp, datele sunt transmise catre sistemele de informare a consumatorilor, asigurandu-se astfel trasabilitatea materiilor prime si a produselor finite.

 

Procese electronice la fabricarea mezelurilor: vis sau realitate?

Jan Seidel are o notiune clara asupra viitorului digitalizarii in cadrul firmei Wolf. Pentru acesta conteaza deosebit de mult sa poata reactiona tot mai bine la cerintele legale sau la dorintele clientilor, cu ajutorul noilor solutii. In plus, administratorul a declarat razboi birocratiei: „in momentul de fata abordam subiectul Industria 4.0. Ne dorim cu adevarat sa controlam toate procesele la nivel de IT si viziunea fabricii electronice sa devina realitate.“

 

„In ziua de azi, datele privind provenienta, productia, calitatea si facturarea sunt decisive. Aceste informatii nu trebuie doar consultate online, pentru a putea reactiona rapid. Ele trebuie de asemenea transmise furnizorilor si clientilor nostri.” - Jan Seidel, administrator

 

Date si fapte

- Grupul de firme Wolf

- Infiintare: 1925

- Companie de familie aflata la a patra generatie

- 1.800 de angajati

- Volum de productie in cele patru puncte de lucru: anual circa 60.000 de tone de mezeluri si produse din carne, din care 40 mil. carnaciori Thüringer si 210 mil. carnaciori Nürnberger

 

Privire generala asupra solutiei

- ERP cu Aprovizionare, Depozit, Planificarea si coordonarea productiei, Transare, Productie, Planificarea necesarului, Desfacere, Trasabilitate, Managementul calitatii, Finante si contabilitate, BI, HR, SMD, EDI, Mobile ERP, Mentenanta utilajelor, Sistemul de gestionare a depozitelor, Planificarea si optimizarea circuitelor de livrare

 

Beneficii de top pentru clienti

- Planificare optima a productiei in puncte de lucru diferite

- Cresterea eficientei utilajelor prin furnizarea datelor in timp real

- Reducerea costurilor de transport prin optimizarea circuitelor de livrare

- Urmarirea fara lacune a materiilor prime si produselor finite

 

Articol publicat in editia cu numarul 89 a revistei INDUSTRIA CARNII.RO.

 

Date contact CSB-System Romania SRL

Tel.: +40-368-446235 / Fax: +40-368-446236 / office@csb-system.ro / www.csb.com



Poti fi interesat si de