Brazilia asteapta aprobarea UE pentru a-si majora exporturile de carne de pasare

Brazilia asteapta aprobarea UE pentru a-si majora exporturile de carne de pasare


Brazilia ar putea sa primeasca in curand aprobarea pentru a vinde mai multe produse din carne in Uniunea Europeana, a declarat ministrul brazilian al Agriculturii, Carlos Favaro, transmite Reuters.

'Am repus piciorul in Europa. Astazi vindem in Marea Britanie si in cateva zile vom vinde in intreaga Uniune Europeana', a declarat Carlos Favaro, cu prilejul unei vizite la o uzina de procesare a carnii de pasare apartinand firmei BRF SA din Lucas do Rio Verde.

 

In anul 2018, Uniunea Europeana a suspendat importurile provenite de la 20 de fabrici de procesare a carnii, in principal a carnii de pasare, din Brazilia. Interdictia a dat o lovitura serioasa firmei BRF, cel mai mare procesator de carne de pasare din Brazilia, care avea 12 fabrici sanctionate de Uniunea Europeana.

 

Organizatia reprezentativa a producatorilor de carne din Brazilia, ABPA, a precizat ca exporturile de la fabricile de procesare sanctionate vor ramane in continuare suspendate. Cu toate acestea, Uniunea Europeana a trimis o echipa de experti in Brazilia, iar companiile asteapta rezultatele investigatiei, care ar putea sa conduca la eliminarea interdictiilor, a precizat ABPA.

 

In prezent, Uniunea Europeana este a sasea mare destinatie pentru exporturile Braziliei de carne de pasare, a precizat ABPA.

 

Ministrul brazilian al Agriculturii a adaugat ca fabrica de procesare a BRF de la Lucas do Rio Verde a primit autorizatia de a relua exporturile in China, dupa o suspendare care era in vigoare din 2016.

 

Brazilia este cel mai mare exportator mondial de carne, fiind responsabila pentru 40% din livrarile mondiale de carne de pasare. Datele oficiale arata ca anul trecut Brazilia a exportat 316.000 de tone de produse din carne de pasare in UE.



Poti fi interesat si de