Covasna: 17 echipe si-au anuntat participarea la Parada carnatilor

Covasna: 17 echipe si-au anuntat participarea la Parada carnatilor


Un numar de 17 echipe de bucatari profesionisti si amatori si-au anuntat, pana acum, participarea la cea de-a 18-a editie a Paradei carnatilor, care va avea loc la sfarsitul acestei saptamani la castelul Mikes din localitatea Zabala.

Organizatorii au precizat ca cei care doresc sa ia parte la acest concurs gastronomic se mai pot inscrie pana miercuri, 22 noiembrie, inclusiv.

 

Taxa de participare este de 600 de lei de echipa, care poate fi compusa din 5 concurenti si 3 suporteri, in suma fiind incluse 10 kg carne si 15 metri de mate de porc pentru prepararea carnatilor.

 

'Noutatea este ca anul acesta festivalul va avea loc la Zabala si nu la Sfantu Gheorghe, cum a fost pana acum. Va fi organizat intr-un hambar, care este un loc mai apropiat de traditii decat o sala de sport (...) Parada carnatilor este cel mai vechi festival gastronomic din judetul Covasna si ne-am implicat in organizare, chiar daca nu vom avea niciun profit financiar, pentru ca vrem sa se pastreze traditiile specifice sarbatorilor de iarna. De altfel, noi am participat si in alti ani la acest eveniment, fie in calitate de spectatori, fie de concurenti', a declarat Albert Zoltan, reprezentantul Zabola Estate.

 

Deschiderea oficiala a Paradei carnatilor va avea loc sambata, la ora 11, iar concurentii vor avea la dispozitie trei ore pentru prepararea produselor pe care le vor preda juriului.

 

Membrii juriului vor puncta nu doar gustul si aspectul carnatilor, ci si cea mai vesela si mai eleganta echipa, cele mai inedite decoratiuni, precum si cea mai autentica si cele mai originale retete, iar festivitatea de premiere va incepe la ora 16,30.

 

Cea de-a 18-a editie a Paradei carnatilor este organizata de Ordinul Cavaleresc al Preparatorilor in Aer Liber , ASIMCOV, Visit Covasna, Fundatia Roy-Chowdhury Mikes, Zabola Estate Transylvania si Asociatiei Pro Zabola.

 

Prima editie a Paradei Carnatilor a avut loc in anul 2017, dupa modelul 'Csabai Kolbaszfesztival' din Bekescsaba, Ungaria si s-a desfasurat timp de mai multi ani in paralel cu Festivalul verzei.



Poti fi interesat si de