Crestere internationala prin accent pe calitate

Crestere internationala prin accent pe calitate


In mediul tensionat dintre productia eficienta si indeplinirea cerintelor clientilor, specialistul polonez in fabricarea carnii de curcan si a produselor din carne de curcan INDROL Sp. z o. o. mizeaza pe analiza datelor si transparenta proceselor cu ajutorul solutiei ERP de la CSB-System, ce cuprinde toate domeniile din fabrica. Rezultatul: cresterea continua a productiei si exporturilor in 23 de tari, pastrand o calitate superioara si costuri de exploatare reduse.

In decursul existentei sale de circa 30 de ani, Indrol a construit un brand solid – datorita accentului masiv pe calitate, bazei de materii prime fixe, tehnologiilor de productie moderne si personalului calificat. In cele trei unitati de procesare lucreaza peste 700 de angajati. Acestia proceseaza zilnic 20.000 de curcani. Toate acestea necesita un management eficient si optimizarea permanenta a proceselor - o cerinta exigenta, dar care poate fi indeplinita cu un sistem ERP cuprinzator. „Obiectul proiectului nostru a fost rationalizarea si optimizarea tuturor proceselor cu solutia software specializata de la CSB-System“, confirma Paweł Waligórski, unul dintre proprietarii firmei INDROL Sp. z o.o.

 

Sistemul ERP ca placa turnanta pentru Managementul Calitatii

Obiectivul principal declarat al firmei INDROL este de a aproviziona clientii cu produse de calitate superioara si de a atesta aceasta calitate prin certificate reinnoite permanent, precum HACCP, QS, BRC, IFS, QAFP, HALAL. Asadar nu este de mirare ca la firma INDROL Managementul Calitatii este un proces complex: Toate materiile prime, procesele de productie si produsele finite trebuie controlate permanent – de la conditiile cresterii curcanilor, logistica si pana la produsele finite.

 

Altfel spus: nimic nu merge fara IT. Modulul ERP Managementul Calitatii opereaza in toate sectiile: deoarece Managementul Calitatii acopera toate domeniile companiei, sistemul de management al calitatii trebuie sa fie integrat complet in toate celelalte domenii functionale.

 

Prin intermediul acestui concept se pot inscrie, evalua si analiza online intr-un sistem informatiile relevante pentru calitate din toate domeniile companiei. Toate datele cantitative si calitative sunt inscrise in locul aparitiei, folosind dispozitive mobile. Analiza reala identifica toate punctele de informatii si control de-a lungul lantului de procese din toate domeniile companiei, de la Aprovizionare, Abatorizare, Depozit si Productie pana la Desfacere. Datele compilate din aceasta „retea“ de puncte de informatii si control sustin fluxuri esentiale din companie, ca sursa de informatii centrala. Acestea faciliteaza monitorizarea si optimizarea continua a proceselor, ce servesc drept baza pentru analizele indicatorilor de performanta si garanteaza trasabilitatea fara lacune. Sistemul de la CSB faciliteaza totodata implementarea practica a directivelor nationale si internationale si totodata Managementul cuprinzator al calitatii in conformitate cu DIN/EN/ISO 9000 si urm. 

 

Achizitii si Abatorizare tinute sub control

La firma INDROL, in domeniile Achizitii si Abatorizare sunt de asemenea asistate de catre CSB-System toate procesele fundamentale precum planificarea abatorizarii, achizitiile, abatorizarea, rezultatele, clasificarea, decontarea si evaluarea datelor de abatorizare. Dupa livrarea animalelor in abator are loc verificarea calitatii. Fiecare partida este descrisa si evaluata cu exactitate (animalele decedate sunt de asemenea contorizate si incluse in evaluarea generala a livrarii). In abatorizare se inscriu parametrii procesului de abatorizare de la dispozitivele de masura, pentru fiecare livrare si la anumite ore. Aceste date sunt disponibile imediat in sistem si pot fi analizate oricand in functie de indicatori – in scopuri precum evaluarea furnizorului, controlul parametrilor de asomare si oparire sau al temperaturii pentru carcase refrigerate. 

 

Pentru decontarea achizitiei sunt utilizate tabele de preturi corespunzatoare, dar si parametrii de greutate definiti (randamente) si parametrii de calitate (evaluari). Acesti parametri influenteaza calculatia preturilor de achizitie si decontarea cu crescatorii. In acest fel pot fi generate automat in sistem suplimente la pretul de baza (prime) sau reduceri la pretul de baza (scazaminte). Masurile de control interne si parametrii de calitate setati ajuta la intocmirea unui clasament intern al furnizorilor. Se tine cont de urmatoarele criterii: inregistrarile de verificare din fermele de pui, rasa de pui, furajul, bunastarea animalelor, punctualitatea livrarilor, randamentul, avizele de insotire etc.  

 

Transparenta pe fiecare treapta de productie

In CSB-System sunt disponibile toate informatiile esentiale privind cifrele de vanzari, cifrele de afaceri, marjele si canalele de distributie. Angajatii din vanzari au acces la date din domenii ale companiei precum Abatorizare, Transare, Productie, Depozit, Planificarea necesarului, Contabilitatea Financiara sau Economia Timpului. Echipa de management poate coordona eficient procesele de vanzari si poate reactiona rapid la nevoile clientilor.  

 

Procesele de productie sunt reprezentate in mod transparent si documentabil cu modulele de productie CSB. Toate listele de repere si procedurile de fabricatie sunt armonizate in mod optim cu sistemele de planificare a productiei si control, jucand un rol esential in procesul decizional. „Suntem cel mai modern producator de carne de curcan din Polonia“, subliniaza Paweł Waligórski.

 

Implementare reusita la toate capitolele

INDROL a inceput sa utilizeze solutia CSB dupa o perioada de implementare de doar 5 luni. „CSB-System imbunatateste comunicarea din companie si asigura un flux informational in toate sectiile. Sistemul ne asista la planificarea productiei, garanteaza trasabilitatea stocurilor de depozit, controleaza costurile de productie, coordoneaza, analizeaza si monitorizeaza in timp real toate procesele de control al calitatii. Privirea generala asupra companiei si evaluarea proceselor de afaceri inseamna decizii mai bune la nivel de management, ceea ce, in cele din urma, se reflecta in competitivitatea companiei noastre“, conchide Paweł Waligórski.

 

csb2

 

Transparenta proceselor si analiza datelor: Indrol este cel mai modern producator de carne de curcan din Polonia.

 

Cu ajutorul CSB, specialistul in materie de carne de curcan a devenit un adevarat jucator global. Factorii de succes au fost eficienta ridicata si productia orientata pe client.

 

Urmariti in materialul video solutia CSB implementata la firma Indrol

 

csbqr_4

 

Date contact CSB-System Romania SRL
Tel.: +40 368 446235 / info.ro@csb.comwww.csb.com 

 

Articol publicat in editia cu numarul 92 a revistei INDUSTRIA CARNII.RO.



Poti fi interesat si de