Garantia familiei Safir – carne de calitate superioara si exigenta pe intreg lantul valoric

Garantia familiei Safir – carne de calitate superioara si exigenta pe intreg lantul valoric


In Familia Safir, felul de a fi bun inseamna exigenta in procesarea carnii de pasare si respectarea celor mai inalte standarde de calitate in cresterea puilor.

Carne de calitate superioara

Pentru a oferi romanilor o carne corecta, fara coloranti, cu gust adevarat si culoare naturala alb-rozie, Grupul de firme Safir s-a dezvoltat continuu si a investit in realizarea unui lant valoric integrat, care sa asigure o calitate superioara tuturor produselor comercializate sub brandul ”Familia Safir” - produse curate, obtinute cu responsabilitate, fara compromisuri.

 

Live din ferme

Grupul de firme Safir este primul producator de carne din Romania care permite atat clientilor, cat si partenerilor, sa vada clar cum sunt crescute, hranite si ingrijite pasarile in fermele Familia Safir. Puiul din Familia Safir este primul pui din Romania transmis LIVE din ferme. Pentru a creste capacitatea de productie si pentru a respecta obiectivele stabilite, in 2023, s-a dublat numarul fermelor Familia Safir prin noi achizitii strategice.

 

Utilaj de dezosare unic in Sud-Estul Europei

Abatorul de carne de pasare Familia Safir detine un utilaj de dezosat pulpa intreaga, unic prin tehnologia sa in Sud-Estul Europei. De asemenea, pentru reducerea impactului asupra mediului, instalatia de racire cu freon din cadrul abatorului a fost inlocuita cu o instalatie cu CO2. Investitiile strategice de peste 7.500.000 € in abator, sistemul de management integrat si tehnologiile moderne consolideaza pozitia Grupului de firme Safir ca procesator important in industria carnii si garanteaza siguranta alimentara a produselor din carne de pui Familia Safir.

 

Abatorul de pasari Familia Safir are implementat un sistem de management integrat in conformitate cu standardele ISO 9001, 14001, 22000, 45001 certificate de QS Cert si BRC, IFS, YUM si BLK.

 

Exigenta in procesarea furajelor

Fabrica de Nutreturi Combinate Familia Safir asigura atat hrana pasarilor din fermele detinute de Grupul de firme Safir, cat si altor parteneri interesati de aceste produse, fiind caracterizata de exigenta in procesarea furajelor. Astfel, este asigurata calitatea carnii de la primul bob pana la hrana sanatoasa care ajunge pe mesele romanilor care aleg cu incredere produsele Familia Safir.

 

Fabrica de Nutreturi Combinate Nutriva are implementat un sistem de management integrat in conformitate cu standardele ISO 9001, 14001, 22000, 45001 certificate de QS Cert.

 

Fabrica de Fainuri Proteice - unica in Romania

Fabrica de Fainuri Proteice Familia Safir este prima fabrica de acest tip din Romania automatizata complet, care are si scop comercial, pulberea rezultata fiind destinata produselor utilizate la hrana animalelor de companie.

 

Grupul de firme Safir detine si cea mai mare statie de epurare in regim continuu din Romania, cu o capacitate de 3.300 m³, realizand atat buna gestionare a deseurilor, cat si valorificarea a tot ceea ce rezulta in urma abatorizarii puilor.

 

Standarde de calitate unice in Romania

Grupul de firme Safir este singurul producator de pui cu crestere lenta din Romania care detine certificatul pentru bunastarea animalelor Beter Leven 1* pe intregul lant de productie - pe fermele de parinti de unde provin ouale, pe incubatie, pe fermele de crestere a puilor, pe fabrica de nutreturi combinate si pe abator.

 

Respectarea standardelor si a normelor de calitate europene si competitivitatea ridicata a produselor Familia Safir au facilitat dezvoltarea si consolidarea parteneriatelor adevarate atat in Uniunea Europeana, cat si in afara acesteia, produsele Familia Safir fiind exportate in mai multe state membre ale UE, dar si in tari terte.

 

In anul 2024, Grupul de firme Safir vizeaza realizarea investitiilor strategice in: cresterea capacitatii de congelare, tehnologizarea activitatii de crestere a puilor in ferme, dar si reducerea amprentei de carbon cu 50%, ca simbol al angajamentului fata de dezvoltare durabila si comunitate.

 

***

Grupul de firme Safir a incheiat anul financiar 2022 cu o cifra de afaceri de 67 milioane de euro, inregistrand o crestere de 29% fata de rezultatele anului anterior. Anul acesta, Grupul de firme Safir a alocat un buget de peste 9 milioane de euro, pe care il va concentra inspre sustinerea planului de investitii si spre cresterea volumului de business. Mai multe despre Familia Safir: www.safir.ro.



Poti fi interesat si de