Gorj: Trei centre de sacrificare a mieilor vor fi amenajate in judet
Vineri, 30 Martie 2018
Vineri, 30 Martie 2018
Potrivit acestuia, activitatea de sacrificare a mieilor in spatiile amenajate temporar va fi permisa strict in perioada 1-7 aprilie, intre orele 7,00 - 17,00.
Inspectorii sanitar-veterinari vor fi prezenti in permanenta in cele trei targuri, pentru a supraveghea activitatea de sacrificare a animalelor si de comercializare a carnii.
„Deja am emis autorizatiile pentru cele trei spatii amenajate temporar, spre deosebire de acum doi ani avem doar trei, respectiv Targu-Jiu, Novaci si Motru. Carnea de miel rezultata in urma sacrificarilor in spatiile amenajate temporar va fi obtinuta numai la cererea directa a consumatorilor si numai dupa efectuarea examenului ante si post-mortem, neputand fi livrata catre alte unitati din domeniul alimentar inregistrate sau autorizate sanitar-veterinar”, a precizat Nicolae Calescu.
Anul trecut, in cele trei centre amenajate temporar s-au sacrificat peste 4.000 de miei, cei mai multi in Targul Litovoi din Targu-Jiu, circa 3.800.
Döner este un fel de mancare tipic turcesc, care mai este frecvent numit „kebab”...
“Am observat in ultimii 3 ani o crestere semnificativa pentru comenzile de mici si anticipa...
Analizele efectuate de Institutul de Diagnostic si Sanatate Animala Bucuresti au confirmat focaru...