Ministrul Agriculturii: Derulam mai multe programe pentru a acoperi nevoia de porci in fermele de ingrasare

Ministrul Agriculturii: Derulam mai multe programe pentru a acoperi nevoia de porci in fermele de ingrasare


Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, spune ca mai multe programe de reproductie a porcilor sunt in derulare, pentru a se ajunge ca Romania sa isi acopere nevoile fermelor de ingrasare, iar purceii sa nu mai fie cumparati din alte tari la preturi ridicate.

Prezent intr-o vizita in judetul Arad, Florin Barbu a declarat, joi, ca pariul sau la minister este carnea de porc.

 

'Vom vizita in Arad o ferma de reproductie de 2.800 de capete, un proiect de aproape 14 milioane de euro finantat de Ministerul Agriculturii. Sunt in lucru 56.000 de locuri de cazare, speram ca intr-un an si jumatate sa fie finalizate in Romania, sa se produca inca 1,8 milioane de purcei. Din iulie lansam un nou program de reproductie, de inca 100.000 de locuri de cazare, pentru ca salvarea sectorului suin din Romania trebuie plecata de la reproductie. In Romania, un purcel realizat in fermele de reproductie, costul lui este de 60 de euro. Import de purcel pentru a fi bagat in ferme de ingrasare este de aproximativ 128 de euro. Practic, noi importam cinci milioane de purcei si diferenta de 70 de euro, adica 350 de milioane de euro, in loc sa ramana in conturile fermierilor, plecau in afara in alte state', a spus ministrul Agriculturii.

 

Florin Barbu a mai declarat ca prin programele aflate in derulare se doreste sa se asigure noua milioane de purcei de care are nevoie Romania pentru a fi integrati in fermele de ingrasare.



Poti fi interesat si de