Ministrul Agriculturii: Plafonarea adaosului comercial si-a produs efectele

Ministrul Agriculturii: Plafonarea adaosului comercial si-a produs efectele


Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a efectuat, marti, o vizita de lucru in Calarasi, s-a intalnit cu fermieri cu care a discutat despre programe de finantare, probleme cu care se confrunta acestia si le-a transmis ca plafonarea adaosului comercial si-a produs efectele.

"Plafonarea adaosului comercial si-a produs efectele. Lucrul acesta s-a vazut, inclusiv in data de 13, indicele pretului de consum din 2023 fata de 2022 este cu minus (...). Lucrul acesta ne arata ca ordonanta si-a produs efectul, lucrul acesta ne arata ca 50% din romanii cu venituri mici si medii consuma acele produse. Sunt studii facute, nu am facut o ordonanta pompieristica", a afirmat ministrul Florin Barbu.

 

Acesta a vorbit cu fermierii din judetul Calarasi despre programele de finantare din agricultura.

 

"Programul national strategic, le-am explicat, in doua saptamani vom lansa aproape 2,2 miliarde de euro, inca discutam aici de partea de zootehnie, ca vorbim de partea de procesare, ca vorbim de partea de pomicultura, de instalarea tanarului fermier, primarii care pot accesa drumuri comunale si drumuri de exploatatie agricola, sunt foarte multe proiecte pe care le-am prezentat. Sunt multe probleme pe care le-am notat de la fermieri si de la domnii primari din judetul Calarasi", a mai spus ministrul Agriculturii, Florin Barbu.



Poti fi interesat si de