Oficial MADR: Prin cele doua legi blocate de presedinte se acordau 550 milioane euro fermierilor

Oficial MADR: Prin cele doua legi blocate de presedinte se acordau 550 milioane euro fermierilor


Secretarul de stat in Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Sorin Rosu Mares, a criticat, in cadrul unei conferinte de presa sustinute la sediul ALDE Bistrita-Nasaud, demersul presedintelui Romaniei de a ataca la Curtea Constitutionala doua legi "importante pentru sectorul agricol", sustinand ca in acest mod este afectata dezvoltarea agriculturii.

"Din pacate, domnul presedinte a atacat doua legi importante la Curtea Constitutionala si, prin acest act, nu vad altceva decat ca incearca sa taraganeze aplicarea acestor legi si dezvoltarea sectorului. Este vorba de legile pentru sustinerea activitatii de reproductie in sectoarele cresterii suinelor si pasarilor. Aceste doua legi sunt extraordinar de importante pentru sector, prin aceste ajutoare, in termen de patru ani de zile, acordam undeva in jurul sumei de 550 milioane euro pentru cele doua sectoare, sectoare care in momentul de fata sunt deficitare. Sunt deficitare din punct de vedere al asigurarii cu material de reproductie", a declarat secretarul de stat.

 

Potrivit lui Sorin Rosu Mares, aceste doua legi au sanse mici sa poata fi aplicate din acest an si a afirmat ca presedintele Klaus Iohannis si opozitia "conlucreaza pentru a bloca toate proiectele de importanta pentru agricultura Romaniei".

 

"Este un risc major ca aceste doua legi sa nu inceapa sa se aplice din acest an. Bugetul ar fi fost aprobat pentru aceste doua proiecte, daca ar fi fost trecute legile. (...) In aceasta situatie, eu asta vad, ca opozitia, impreuna cu presedintele, conlucreaza pentru a bloca toate aceste proiecte de importanta pentru agricultura Romaniei", a spus Rosu Mares.Poti fi interesat si de