Produsele romanesti, promovate la expozitia Saptamana Verde de la Berlin

Produsele romanesti, promovate la expozitia Saptamana Verde de la Berlin


In perioada 19-28 ianuarie 2024, se desfasoara la Berlin, Germania, cea de-a 88-a editie a expozitiei „Saptamana Verde 2024” (Grüne Woche).

Anual, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR)  participa la aceasta expozitie cu un stand de informare privind politicile aplicate in domeniul agriculturii si dezvoltarii rurale, in cadrul caruia experti din MADR promoveaza produsele agroalimentare romanesti recunoscute la nivel national si european.

 

berlin2

 

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale isi propune sa promoveze si sa ofere spre degustare mostre din produse inregistrate pe scheme de calitate europene sau in curs de inregistrare, respectiv Magiun de prune Topoloveni –IGP, Salam de Sibiu –IGP, Telemea de Ibanesti – DOP, Scrumbie de Dunare afumata – IGP, Carnaţi de Plescoi – IGP, Telemea de Sibiu – IGP, Cascaval de Saveni – IGP, Salata cu icre de stiuca de Tulcea – IGP, Salata traditionala cu icre de crap - STG, Placinta dobrogeana – IGP, Pita de Pecica - IGP, din categoria bauturilor spirtoase Indicatie Geografica – Palinca si Tuica Zetea de Mediesul Aurit, precum si produse inregistrate pe scheme de calitate nationale.

 

berlin3

 

De asemenea, printre produsele romanesti ce vor fi expuse la editia 2024 a expozitiei ”Saptamana Verde” se vor regasi si cele care sunt in proces de inregistrare pe un sistem de calitate european, precum: Babic de Buzau pentru dobandirea IGP, Batog deltaic de sturion pentru dobandirea IGP, Sardeluta marinata pentru dobandirea STG, dar si produse care vor urma etapele inregistrarii pe un sistem de calitate european: carnati din topor din Valcea, carne afumata la garnita din Valcea, branza in coaja de brad de Bran, placinta intinsa de Pecica-Turnu, salam de Nadlac, ghiudem, batog de crap argintiu si de somn, pastrama de crap argintiu si de somn, zacusca cu peste si diferite sortimente de siropuri, gemuri sau dulceturi de fructe, produse de panificatie si patiserie (cozonaci, cornulete cu gem, eugenie, cereale expandate, faina etc.), produse din carne de pui, diverse sortimente de miere, alte produse ale stupului, sortimente de uleiuri presate la rece.  Din categoria bauturilor spirtoase, Romania va oferi spre degustare palinca si tuica precum si vin alb si rosu. Mere si prune afumate de Vrancea vor putea fi, de asemenea, degustate de vizitatori.

 

berlin4

 

Expozitia „Saptamana Verde 2024” reprezinta atat o platforma de afaceri, cat si un festival al traditiilor gastronomice si folclorice cu impact mediatic de anvergura in Europa, cat si pe plan mondial. In anul 2023, peste 300.000 de vizitatori au trecut pragul expozitiei, 1.400 de expozanti din 61 de tari, pe o suprafata de expunere de 118.000 mp.



Poti fi interesat si de