Seful ANSVSA, intalnire la Bruxelles pe tema pestei porcine africane

Seful ANSVSA, intalnire la Bruxelles pe tema pestei porcine africane


Presedintele Autoritatii Nationale Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), Geronimo Branescu, participa in perioada 10 - 11 iulie 2018, la grupul de lucru al sefilor serviciilor veterinare din Uniunea Europeana, care se desfasoara la Bruxelles, informeaza marti institutia.

O tema importanta pe agenda intalnirii este cea a evolutiei pestei porcine africane (PPA) pe continentul european. Discutiile pe acest subiect se vor axa pe modul in care evolueaza aceasta boala in fiecare tara afectata, actiunile intreprinse si stabilirea de modalitati cat mai eficiente de colaborare intre statele membre pentru a impiedica raspandirea bolii si pentru a limita pierderile generate de aceasta.

 

Geronimo Branescu va discuta, la Bruxelles, pe teme legate de prezentarea programului presedintiei austriece in domeniul veterinar, situatia sanatatii animale - Strategia viitoare, legea sanatatii animale si Regulamentul privind controalele oficiale, propunerea de Regulament al Parlamentului European si al Consiliului privind transparenta si durabilitatea evaluarii riscurilor la nivelul UE in cadrul lantului alimentar de modificare a Regulamentului (CE) nr. 178/ 2002 (legislatia generala in domeniul alimentar) si perspectivele privind finantarea activitatilor de sanatate animala in viitor.

 

ANSVSA considera ca participarea Romaniei la aceasta intalnire este o oportunitate de a face schimb de experienta si de expertiza, pentru identificarea celor mai bune solutii care pot fi aplicate pentru gestionarea focarelor de PPA.Poti fi interesat si de