Seful APIA a fost demis din cauza intarzierilor la plata a subventiilor catre fermieri

Seful APIA a fost demis din cauza intarzierilor la plata a subventiilor catre fermieri


Directorul general al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), Ionut Lupu, a fost demis, marti seara, de ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Florin Barbu, din cauza intarzierilor la plata a subventiilor catre fermieri si a blocajului din sistem.

"Am semnat ordinul de demitere al directorului general al APIA, Ionut Lupu, in aceasta seara, din cauza intarzierii platilor catre fermieri si a blocajului din sistem. Am avut sedinta in aceasta seara despre plata subventiilor si deblocarea noilor scheme pentru fermieri, dar acesta nici macar nu a venit in institutie. Le-am dat termen celor de la APIA ca in doua saptamani sa platim Ajutoarelor Nationale Tranzitorii si ecoschema PD-04 privind inverzirea", a declarat ministrul Florin Barbu.

 

Acesta a precizat ca foarte multi fermieri i-au cerut sa faca schimbari la APIA din cauza blocajului existent in agentie. Mai multi fermieri au cerut chiar revenirea lui Adrian Pintea la sefia APIA, acesta fiind in prezent secretar de stat in Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR).

 

Conducerea APIA va fi preluata de Cornel Turcescu, cel care a condus agentia inainte de venirea lui Ionut Lupu, insa posturile de conducere ale agentiilor de plati din subordinea MADR vor fi scoase la concurs in cel mai scurt timp, a mai spus Florin Barbu.



Poti fi interesat si de