SlanaFest 2024: O noua intrecere a sortimentelor de slanina, carnati si alte produse afumate

SlanaFest 2024: O noua intrecere a sortimentelor de slanina, carnati si alte produse afumate


Sub sloganul “Cel mai bun prieten al omului este porcul”, SlanaFest revine la Brasov, in perioada 15-18 februarie. Ajuns la a cincea editie, evenimentul gastronomic are ca scop promovarea produselor autentice traditionale din Ardeal.

“Daca este februarie, e vreme de o slanina buna, sarata, afumata, maturata bine, cu un pumn de branza buna, o ceapa dulce si multa, multa voie buna. Cei interesati sunt asteptati la 4 zile de targ gastronomic, cu produse alimentare traditionale preparate cu multa migala si mare pricepere, si la concursul slaninelor, duminica la pranz, unde se vor juriza si se vor premia aceste capodopere ale taranilor de pe meleagurile noastre”, a declarat organizatorul evenimentului, Zakarias Barna, la Radio Romania Brasov

 

SlanaFest are doua componente: un targ de cateva zile cu produse tradiţionale de carmangerie, prin care se prezinta micii producatori locali cu bunatati de casa, si un concurs al slaninelor, carnatilor si mezelurilor de casa unde se pot inscrie gospodarii din zona cu produsele preparate de ei pentru consumaţie proprie.

Organizatorii SlanaFest promit si in acest an multe surprize culinare, cu produse delicioase precum placinta cu slanina, ciocolata cu jumari si specialitati din slanina decorate cu foita de aur.

 

“In fiecare an apar si o serie de produse extrem de creative, facand deliciul publicului. In editiile precedente am avut mozzarella cu slanina, ecler cu crema de jumari, ciocolata cu praline cu slanina sau specialitati din slanina decorate cu foita de aur. Totul este conceput pentru a aduce un omagiu acestui aliment de baza al taranului transilvanean, ignorat pe nedrept in ultima perioada”, a adaugat Zakarias Barna.

 

Targul gastronomic este organizat in parcarea de langa curtea Bisericii Evanghelice-Lutherane din Brasov, pe Bulevardul Iuliu Maniu nr. 4. SlanaFest va fi organizat in acest an şi in Sfantu Gheorghe (Covasna), in perioada 9 – 10 martie.



Poti fi interesat si de