Targ de Dragobete in curtea Ministerului Agriculturii, in perioada 23 - 25 februarie

Targ de Dragobete in curtea Ministerului Agriculturii, in perioada 23 - 25 februarie


Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) organizeaza Targul de Dragobete, in curtea institutiei, in perioada 23 - 25 februarie 2004, cu sprijinul Cooperativei Agricole Caprirom Sud Muntenia, a anuntat MADR.

Expozantii vor oferi consumatorilor o gama variata de produse traditionale, dar si produse locale diversificate si reprezentative pentru judetele Alba, Arges, Buzau, Botosani, Constanta, Cluj, Dambovita, Ilfov, Olt, Mures, Sibiu, Suceava si Valcea.

 

'Ca de fiecare data, vizitatorii targului vor putea alege produsele recunoscute pe sisteme de calitate europene care duc faima Romaniei peste hotare, precum Magiun de prune Topoloveni - Indicatie Geografica Protejata (judetul Arges), Telemea de Sibiu - Indicatie Geografica Protejata (judetul Sibiu). Acestea constituie un exemplu pentru ceilalti producatori ce isi doresc recunoasterea la nivel european, aducand astfel plus valoare produselor obtinute in zone in care traditia si pastrarea legaturii cu arealul geografic este dovedita din generatie in generatie', sustin reprezentantii MADR intr-u comunicat transmis AGERPRES.

 

Membrii Cooperativei Agricole Caprirom din judetul Dambovita ii vor intampina pe toti cei care vor veni la targ cu o gama variata de legume si fructe proaspete, dar si produse lactate provenite de la ovine si caprine, din zona Calnic, judetul Alba, produse alimentare obtinute conform retetelor consacrate (Branza telemea de oaie proaspata, Branza telemea de oaie maturata), produse din carne si sucuri naturale.

 

Totodata, la targ se vor gasi: usturoi si ceapa din judetul Buzau, miez de nuca si prune afumate din Vrancea, produse apicole din Olt si Sibiu, dar si produse lactate de la Sadu. De asemenea, din judetul Covasna vor fi aduse produse montane si preparate din carne de mangalita, din Mures si Botosani produse traditionale din categoria panificatie si patiserie (paine de casa din cartofi, Cozonac Domnesc, poale in brau sau alivenci), iar din Satu Mare vor fi oferite spre comercializare produse ecologice marca Allu (alune de padure prajite, alune de padure prajite cu sare, alune de padure prajite cu ciocolata, crema de alune de padure, ulei de alune de padure presat la rece).

 

Din Oltenia de sub Munte, Maria Spinciu va aduce carne afumata la garnita si carnati din topor din Valcea, preparate dupa retetele gastronomiei traditionale specifice zonei. Bucatele traditionale pot fi insotite de un vin de la Cramele Viisoara si Auris care vor prezenta mai multe sortimente de vinuri.

 

Potrivit sursei citate, judetul Suceava va fi reprezentat de produse lactate atestate traditional, dar si diverse sortimente de zacusca de casa, siropuri sau dulceata, preparate dupa retete traditionale bucovinene.

 

Nu vor lipsi in acest weekend nici muzica si dansurile romanesti traditionale.

 

Targul de Dragobete din curtea MADR va fi deschis din 23 pana pe 24 februarie 2023 intre orele 09.00-19:00, iar in ultima zi, 25 februarie 2024, programul va fi de la ora 09:00 pana la ora 16:00.



Poti fi interesat si de