Vion a deschis cea mai mare fabrica pentru carne de vita

Vion a deschis cea mai mare fabrica pentru carne de vita


Dupa doi ani de la demararea lucrarilor de constructie, Vion a deschis oficial cea mai mare companie de productie a carnii de vita din grup in regiunea bavareza Waldkraiburg.

Capacitatea de sacrificare a crescut la 5.000 de animale pe saptamana.

 

Din 2016, compania a investit peste 20 de milioane de euro in extinderea si transformarea unitatii, fiind una dintre cele mai moderne din Europa.

 

"Fabrica Waldkraiburg este situata in inima crescatoriei Bavarian Simmental Fleckvieh, asa ca era evident ca vom creste capacitatea de productie pe fondul cresterii cererii de carne de vita de calitate. Am investit nu numai in cantitate, ci si in calitate si am implementat cele mai recente recomandari ale profesorului american Temple Grandin, unul dintre cei mai importanti oameni de stiinta in domeniul bunastarii animalelor", spune Bernd Stange, seful Diviziei de carne de vita din cadrul Vion.

 

Dupa livrare, animalele intra intr-o zona de asteptare cu 280 de locuri, unde se pot odihni pana ajung in etapa de asomare. Vion monitorizeaza intreaga zona prin camere de supraveghere.

 

Unitatea de productie din Waldkraiburg a fost certificata de Asociatia Germana pentru Bunastarea Animalelor ca primul abator de bovine din Germania cu eticheta de protejare a bunastarii animalelor "Für Mehr Tierschutz".

 

90% din bovinele livrate la Waldkraiburg apartin rasei Simmentaler Fleckvieh. 86% din totalul animalelor provin din regiune, pe o raza de pana la 200 de kilometri, ceea ce inseamna un timp de transport de maximum patru ore. Perioadele de calatorie permise in UE sunt de pana la cel mult opt ore. Cea mai mare parte din productia de carne de vita de la Waldkraiburg este comercializata in Bavaria si in sudul Germaniei la macelarii locali si la comerciantii regionali.

 

Prin extinderea capacitatii, fabrica Vion din Waldkraiburg este capabila sa raspunda si cererii de export crescute. Carnea de vita Simmentaler este foarte apreciata in Spania, Italia si Franta. Piete noi de carne de vita bavareza se dezvolta in Asia, dar Waldkraiburg furnizeaza, de asemenea, pe pietele din Europa de Est, Scandinavia si America de Nord.



Poti fi interesat si de