Vion cu trasabilitate pana la nivel de crotalie

Vion cu trasabilitate pana la nivel de crotalie


Procesatorul de carne Vion Convenience poate urmari produsele din carne de vita datorita crotaliei. Acest lucru este posibil cu ajutorul sistemului de inscriere a datelor operationale. CSB-Traceability coordoneaza si documenteaza toate etapele de procesare.

„Cu CSB-Traceability documentam intregul lant logistic. In firma noastra, fluxul de marfa este interconectat cu fluxul informational. In felul acesta putem urmari produsele noastre, fara lacune, de la furnizor la client si de la client la furnizor. In mai putin de o ora“, declara Dirk Kirchner, director de productie. Pentru ca trasabilitatea fara deficiente sa fie garantata in permanenta, datele sunt transferate electronic de la o etapa la alta: de la receptia marfii, prin productie si ambalare si pana la picking si expediere.

 

EAN-128 la receptia marfii
Fiecare bucata de carne livrata este inscrisa direct in CSB-System, impreuna cu istoricul sau. Numarul de comanda, numarul de articol, numarul de lot al furnizorului, precum si datele privind fatarea, cresterea, abatorizarea, transarea si procesarea sunt fie „importate“ manual la rack-ul CSB, fie puse la dispozitie sub forma unui aviz de insotire, inainte de livrare. La receptie se cantareste marfa, aceasta primind un numar de lot univoc, precum si un cod EAN 128, care insoteste carnea pana la urmatoarea etapa de proces.

 

Numar de lot nou pentru produse combinate
Carnea receptionata este depozitata mai intai intr-un depozit frigorific intermediar, iar apoi aceasta este transferata in sectiile de productie. Aici se scaneaza codul EAN 128 si se inregistreaza in CSB-System materia prima si numarul de lot al acesteia pentru sarja de productie a articolului. Pentru produsele la care nu se amesteca materii prime diferite, numarul de lot al materiei prime se transfera in raport de 1 la 1 pe articolul nou. In acest caz, informatiile privind provenienta sunt pur si simplu „mostenite“. In cazul produselor combinate, precum carnea tocata, se proceseaza impreuna mai multe materii prime, baza in acest sens fiind reprezentata de catre listele de retete. Materiile prime predefinite se identifica prin scanarea codului EAN 128, apoi se preiau numerele de lot si se transfera astfel datele de provenienta aferente pe lotul articolului nou. Noul numar de lot conecteaza asadar toate datele de provenienta ale materiilor prime care au fost introduse in sarja. Daca productia are nevoie mai intai de o singura materie prima, restul de cantitate se depoziteaza pana la utilizare.

 

Predare automata catre marcatoarele de pret
Mai departe, articolele din carne destinate autoservirii sunt ambalate. Si in acest caz este vorba despre un proces combinat, deoarece produsul finit este „conectat“ cu o tavita, folie transparenta si alte elemente de ambalare. Articolul ambalat primeste un numar de lot nou, ce este transferat automat catre liniile de marcare a preturilor, impreuna cu informatii precum pret, valori nutritionale etc. Sunt de asemenea transmise catre marcatoarele de pret continuturile codurilor DataMatrix pentru fTrace sau alte sisteme informationale pentru consumatori. Imprimanta de la fiecare dintre cele 13 linii aloca un SSCC pentru fiecare cutie ambalata si pentru toate navetele. Suplimentar se genereaza o eticheta cu un cod SSCC superior pentru fiecare palet finalizat.

 

SSCC pentru paleti gata pickuiti
Prin crearea SSCC-ului superior al paletului, produsul este inregistrat automat in depozitul de produse finite, unde are loc picking-ul. Aici, fiecare palet gata pickuit primeste o eticheta de expediere ce include EAN, data durabilitatii minimale si SSCC. In acest fel, Vion Convenience poate determina, in afara de informatiile privind greutatea si data de valabilitate, toate informatiile de trasabilitate, inclusiv specificatiile privind unitatea de abatorizare si transare respectiva.

 

Bilantul cantitativ negru pe alb
Dirk Kirchner, directorul de productie Vion, poate urmari traseul fiecarui produs printr-o apasare de buton – pe monitor, dar si pe hartie: „Acest lucru ne pune intr-o pozitie confortabila atunci cand discutam cu medicii veterinari sau parteneri din sectorul de comert en detail. Prin intermediul bilanturilor cantitative bazate pe numere de lot putem dovedi negru pe alb ce cantitate de materii prime a fost achizitionata, ce produse au rezultat, cat s-a vandut si cate produse se mai afla pe stoc. Am obtinut o transparenta absoluta in firma noastra. Fluxul de marfa este interconectat cu fluxul informational. Astfel, putem urmari fara deficiente marfa produsa. In mai putin de o ora“.

 

Date si fapte
- Vion Convenience GmbH
- Subsidiara a Vion Food Germany
- Producator de carne proaspata, carne tocata, carne bio si specialitati convenience, toate destinate autoservirii
- Sezonier, pana la 380 de angajati
- 180 de produse
- www.vionfood.de 

 

Componentele solutiei utilizate
Aprovizionare, planificarea necesarului, productie, depozit, desfacere, marcare pret, asigurarea provenientei, trasabilitate, managementul calitatii, EDI, interfata la fTrace, Mobile ERP, gestionarea circuitelor de livrare

 

Beneficii principale pentru client
- Documentarea intregului lant logistic
- Date complete de trasabilitate, disponibile in mai putin de 1 ora
- Bilantul cantitativ bazat pe numere de lot asigura o situatie confortabila pentru discutiile cu medicii veterinari
- Articolele din carne de vita pot fi urmarite datorita crotaliei

 

Date contact CSB-System Romania SRL
Tel.: +40-368-446235 / Fax: +40-368-446236 / office@csb-system.ro / www.csb.com 

Articol publicat in editia cu numarul 91 a revistei INDUSTRIA CARNII.RO.



Poti fi interesat si de