A inceput procedura de autorizare a centrelor de vanzare a pestelui din Delta Dunarii

A inceput procedura de autorizare a centrelor de vanzare a pestelui din Delta Dunarii


Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (ARBDD) Tulcea a anuntat, luni, ca a inceput procedura de nominalizare a punctelor de debarcare si a centrelor de prima vanzare a pestelui care vor functiona anul viitor in perimetrul rezervatiei si in zonele limitrofe.

Procesul se deruleaza conform Ordinului nr. 126/807/2017 din 3 mai 2017 pentru aprobarea Normelor privind accesul la resursele acvatice vii din domeniul public al statului in vederea practicarii pescuitului comercial in habitatele piscicole naturale din ariile naturale protejate, cu modificarile si completarile ulterioare. Potrivit acestuia, agentii economici au obligatia anuala de a aduce la cunostinta autoritatii unitatile care vor functiona in anul urmator.

 

'Avand in vedere ca este o procedura de durata (implica analiza documentatiilor depuse, verificarea in teren, dupa caz, verificarea raportarilor depuse, nominalizarea si organizarea comisiei de analiza etc.) si presupune implicarea altor institutii (Agentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura, Directia Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor etc), pentru a nu periclita emiterea celorlalte acte de reglementare aferente anului 2024 (viza permis de pescuit, emitere autorizatii de pescuit comercial, emitere autorizatii de capturare si achizitie etc), ARBDD a facut demersurile necesare in vederea nominalizarii punctelor de debarcare si a centrelor de prima vanzare din perimetrul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii si din zonele limitrofe', se arata in comunicatul ARBDD.

 

Institutia din subordinea Ministerului Mediului va primi documentele agentilor economici pana la data de 30 noiembrie la sediul din municipiul Tulcea, prin posta, electronic sau prin fax, printre documentele solicitate aflandu-se autorizatia de mediu emisa de ARBDD sau de Agentia de Protectie a Mediului, precum si declaratia privind activitatea desfasurata in anul 2023.

 

In momentul de fata, in judetul Tulcea sunt circa 50 de puncte de debarcare si centre de prima vanzare, carora pescarii comerciali le pot vinde capturile, in functie de decizia Administratiei Rezervatiei.



Poti fi interesat si de