Aquila investeste aproape 17 mil. euro pentru mijloace de transport si echipamente de depozit in 2024

Aquila investeste aproape 17 mil. euro pentru mijloace de transport si echipamente de depozit in 2024


Bugetul de investitii alocat pentru acest an de Aquila, companie specializata in servicii integrate de distributie si logistica pentru piata bunurilor de larg consum din Romania si Republica Moldova, se ridica la valoarea de 16,9 milioane de euro pentru mijloace de transport si echipamente de depozit.

Potrivit unui comunicat de presa al companiei, din aceasta suma 10,9 milioane de euro vor merge catre achizitia a 300 de autovehicule, cu norma de poluare Euro 6, in vederea inlocuirii vehiculelor cu unele mai putin poluante si cu o capacitate mai mare de transport. De asemenea, compania isi propune continuarea investitiilor in tehnologie si eficienta operatiunilor, cu o investitie de 4,6 milioane de euro in echipamente de depozite.

 

Bugetul va fi supus aprobarii actionarilor la Adunarea Generala a Actionarilor din data de 29 aprilie 2024. Reprezentanti Aquila precizeaza ca, la nivelul anului 2023, s-au investit aproximativ 9 milioane de euro, din care mai mult de 7 milioane de euro pentru achizitia a peste 190 mijloace de transport.

 

In acelasi timp, investitiile propuse pentru acest an vizeaza achizitia de echipamente de lucru pentru depozite, echipamente care asigura o productivitate mai ridicata, precum stivuitoare, nacele si masini de infoliere care vor contibui la reducerea cantitatii de folie utilizata si la o mai buna consolidare a marfurilor pe paleti.

 

In prezent, Aquila detine 14 centre de distributie a bunurilor de larg consum, patru platforme logistice si sase puncte de cross-docking care asigura o capacitate de peste 123.000 de paleti dintre care 77% pentru mediu ambiental, 7% pentru mediu refrigerat si 16% pentru mediu congelat.

 

Aquila opereaza in Romania si Republica Moldova, pe un model de afaceri integrat, cu activitate in urmatoarele segmente de afaceri: distributie , logistica si transport.

 

Compania a fost infiintata in anul 1994, iar din noiembrie 2021 este listata la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), ca urmare a unei oferte publice initiale in valoare de 367 milioane lei. Actiunile companiei (simbol AQ) sunt incluse in indicele de referinta BET al BVB, precum si in indicii Global Micro Cap ai FTSE Russell.

 

In 2023, Aquila a inregistrat o crestere de 14% atat a veniturilor, care au ajuns la 2,5 miliarde de lei, cat si a profitului net, in valoare de 97 milioane de lei.



Poti fi interesat si de