Carniprod Tulcea vinde fabrica de nutreturi combinate si complexul zootehnic

Carniprod Tulcea vinde fabrica de nutreturi combinate si complexul zootehnic


Carniprod Tulcea, parte a grupului Scandia Food, anunta punerea in vanzare a fabricii de nutreturi combinate si a complexului zootehnic, alaturi de terenul de 13 ha aferent acestora. 

Aflat pe un teren de 12.7 ha, complexul zootehnic are o suprafata totala construita de 22.124 mp, respectiv 17.942 mp utili si este format din 18 adaposturi pentru reproductie si ingrasare suine, cu toata infrastructura necesara (drumuri de acces, platforme betonate, retele de apa si electricitate, bazine de colectare, statie de preepurare etc.), avand o capacitate de productie de 110.000 de purcei de 25 kg pe an si o capacitate de ingrasare de 56.000 capete.

 

carniprod complex

 

Fabrica de nutreturi combinate dispune de echipamente noi marca Skiold precum si de tehnologia necesara astfel incat se pot produce furaje (granule si faina) pentru diverse specii de animale si pe niveluri de varsta diferite. Capacitatea de productie a acesteia este de 12 tone/ora, atat de produs finit granulat de diverse marimi, cat si de faina. Terenul aferent acestei fabrici este de 6.193 mp, suprafata construita a acestuia fiind de 2.190 mp, ce include cladirea de productie cu o suprafata de 1.010 mp, 7 silozuri pentru depozitare cereale (cu o capacitate de stocare de 18.200 tone) si 2 hale de depozitare produs finit si diverse materiale, precum si o platforma betonata.

 

carniprod3

 

”Am construit si administram un business complex si unele dintre cele mai apreciate marci de succes din Romania. Decizia de a instraina fabrica de nutreturi si combinatul zootehnic a venit ca urmare a lipsei de timp si resurse pe care aceste proiecte le necesita. Obiectivele noastre raman in continuare consolidarea pozitiei pe care compania o ocupa pe piata din Romania, care prezinta numeroase oportunitati de crestere si dezvoltare, precum si pe atingerea obiectivelor strategice trasate pentru toate diviziile din cadrul grupului si consolidarea prezentei acestora in categoriile in care activeaza”, a declarat Andrei Ursulescu, Director General si Administrator Scandia Food., potrivit profit.ro.

 

Scandia Food, lider pe piata conservelor din Romania, este o companie autohtona prezenta pe piata cu o varietate larga de produse alimentare, detinatoare a sase capacitati de productie si peste 1.000 de angajati. Marcile detinute de companie sunt Scandia Sibiu, Bucegi, Sadu, Lotka, Navodul Plin, Tapas, Rotina, Roua, Sunset Nuts, Yummy Snacks. Compania este prezenta in categoriile de conserve pe baza de carne, conserve de peste, conserve pe baza de legume, zacusca, muraturi, precum si snacks-uri sarate, dulciuri. In 2021, Scandia si-a materializat ambitiile de crestere intrand in piata produselor congelate, extinzandu-si astfel know-how-ul in productia si distributia de produse congelate sub brandurile Tasty, Scandia Sibiu, Sibiu si Roua, precum si prin extinderea capabilitatilor in categoria de mezeluri prin achizitionarea companiei Agra’s Alba Iulia si Carniprod Tulcea in 2023.

 

Pentru informatii suplimentare: E-mail: office@scandia.ro; Telefon: 0269.208.600 



Poti fi interesat si de