Comtim sustine traditiile culinare romanesti la festivalul-concurs D`ale Porcului

Comtim sustine traditiile culinare romanesti la festivalul-concurs D`ale Porcului


In perioada 2-3 decembrie, Oradea devine scena celei de-a X-a editii a Festivalului-Concurs D`ale Porcului. Un eveniment de referinta in peisajul gastronomic romanesc, sustinut cu mandrie de Comtim, brandul romanesc cu o traditie de peste jumatate de secol in productia de carne de porc.

D`ale Porcului din Bihor reprezinta mai mult decat un simplu festival-concurs. Este pastratorul traditiei gastronomice romanesti. In prima zi de concurs se vor intrece echipe ale comunelor din Bihor si invitatele lor din tara si din strainatate, iar a doua zi, echipe de profesionisti, in cadrul Editiei a II-a a „D`ale Porcului Pro”!

 

Echipa orasului Nadlac din judetul Arad va oferi un moment special de „zestre culinara” cu degustare de „carnati de Nadlac” cu „boia de Nadlac” si preparati cu produse din porci crescuti in Romania, o campanie nationala „Zestre Culinara” de conservare a patrimoniului culinar multietnic si multicultural din cadrul proiectului de diplomatie culinara propus de Romana Rista –Fata care gateste cu flori, si sustinut de Comtim.

 

Totodata, Festivalul va gazdui şi tradiţionalul targ de produse locale „Fain din Bihor”, dar si „Masa V.I.P., dedicata gurmanzilor iubitori de produse din carne proaspata de porc si bauturi locale. Targ de produse tradiţionale, degustare de toroş, preparate speciale, carnaţi, caltabosi şi demonstraţii de arta culinara, toate intr-o atmosfera de sarbatoare intretinuta de Aurel Tamas.

 

Porcul romanesc de la Comtim – atuul concurentilor

Comtim va aduce autenticitatea traditiei romanesti in fiecare preparat, oferind carcasele necesare fiecarei echipe pentru a pregati produsele care vor intra in competitie.

 

„Ne mandrim ca materia prima de calitate superioara provenita de la porcii crescuti in fermele Smithfield Romania va fi pregatita dupa metode traditionale locale, iar eu sunt ferm convins ca va fi o atractie pentru toti vizitatorii, pasionati sau profesionisti.” a declarat Florin Raba, Directorul Comercial Comtim.

 

Comtim si Smithfield Romania sprijina cu mandrie un festival care sarbatoreste autenticitatea si pasiunea pentru arta culinara romaneasca! Indiferent de anotimp, compania este alaturi de comunitaţi, cu ocazia manifestarilor cultural-traditionale prin intermediul programului propriu de responsabilitate sociala „Fii unul dintre noi!”.

 

Prin acest program de implicare sociala, Smithfield Romania isi propune sustinerea si promovarea culturii comunitatilor locale, prin sprijinirea unei palete bogate de obiceiuri şi festivaluri unice, legate de calendarul tradiţional satesc si nu numai. Sarbatorirea obiceiurilor locale unice, perpetuate prin joc si cantec, sunt esenta bogatei traditii a zonei de Vest a tarii, reprezentata de armonia intre locuitorii din diverse culturi, fie bulgari, svabi, maghiari sau sarbi.



Poti fi interesat si de