Corteva revolutioneaza agricultura in Romania si Republica Moldova cu produse biologice inovatoare

Corteva revolutioneaza agricultura in Romania si Republica Moldova cu produse biologice inovatoare


Corteva Agriscience, companie internationala de cercetare si dezvoltare in domeniul agriculturii, anunta o extindere revolutionara a portofoliului sau in Romania si Republica Moldova, introducand in acest an o noua categorie de produse biologice, o actiune posibila dupa achizitionarea companiilor Stoller si Symborg, asa cum a fost anuntat anterior.

Aceasta miscare marcheaza un moment important in agricultura sustenabila pentru fermierii romani si moldoveni si evidentiaza angajamentul neclintit al Corteva fata de inovatie si practici agricole durabile.

 

Noua gama de solutii biologice disponibile pentru fermieri in 2024 este proiectata pentru a aborda o gama larga de provocari agricole:

 

• Fertilizantul foliar lichid Harbest, o solutie agricola revolutionara conceputa pentru utilizarea eficienta a azotului, diminuand riscul pierderii azotului sau poluarii favorizand dezvoltarea radacinii, promovand productia naturala de citokinine si intarziind senescenta frunzelor.
Adaptat in mod specific pentru culturi de camp si culturi horticole, acest fertilizant mineral stimuleaza cresterea continua si echilibrata chiar si in conditii de fertilizare redusa cu azot.
Harbest maximizeaza potentialul genetic al plantelor, asigurand absorbtia optima a nutrientilor si formarea de molecule stabile de azot-calciu.

 

• Ingrasamantul cu oligoelemente in forma lichida Keylate B cu certificare organica, este o solutie specializata pentru contracararea deficientelor nutritionale bazate pe bor si absorbtia rapida in planta fara riscul formarii compusilor borici inutilizabili sau toxici. Acest produs este esential pentru asigurarea unei nutritii echilibrate pentru culturile de camp, culturile oleaginoase si leguminoase, culturile horticole si legume, imbunatatind astfel sanatatea generala si productivitatea. Dezvoltat pentru a combate deficientele de bor, un element fundamental pentru constructia si elasticitatea peretelui celular, productia de fitohormoni si transportul fotoasimilatelor, acest fertilizant lichid favorizeaza actiunea rapida in planta in comparatie cu solutiile alternative, exemplificand eficacitatea si versatilitatea sa in imbunatatirea sanatatii si performantei culturilor.

 

• Ingrasamantul mineral StarterMn Platinum se remarca prin formula sa unica, cuprinzand un complex de micronutrienti si cu o chelatare patentata Stoller. Acest fertilizant este meticulos proiectat pentru a promova echilibrul nutritional, imbunatatind astfel productivitatea si rentabilitatea culturilor. StarterMn Platinum poate fi combinat cu usurinta cu alte solutii Stoller®, asigurand absorbtia si translocarea rapida pentru o utilizare optima a nutrientilor, reprezentand un avans semnificativ in cultivarea culturilor sanatoase inca din stadiile timpurii de dezvoltare.

 

• Fertilizantul mineral in forma lichida BioForge, o solutie inovatoare conceputa pentru a consolida rezistenta culturilor in fatafactori de stres, asigurand astfel ca culturile pot prospera chiar si in conditii dificile. Fertilizantul lichid mentine echilibrul fiziologic al plantelor si maximizeaza potentialul genetic pentru recolte de inalta calitate. Tehnologia integrata Stoller® asigura o nutritie corecta pentru a interveni in mod natural in procesele fiziologice ale plantelor pentru o productie agricola consistenta.

 

• Fertilizantul lichid SugarMover Zn cu certificare organica, se concentreaza pe mobilizarea si cresterea nivelurilor de carbohidrati in boabe, radacini sau fructe. SugarMover Zn contine oligoelemente in solutie, furnizand bor, cupru, molibden si zinc - nutrientii esentiali pentru procesul de fructificare. Beneficiile SugarMover Zn includ o greutate, dimensiune si calitate mai buna a boabelor, o umplere crescuta a boabelor si pastailor, sprijin pentru uniformitatea semintelor, continut imbunatatit de proteine, cresterea imbunatatita a partilor subterane precum radacini, bulbi si tuberculi prin stocarea de zahar. Fermierii care adopta SugarMover Zn pot anticipa nu numai o recolta imbunatatita, ci si o rentabilitate sporita, consolidandu-si pozitia ca o resursa valoroasa in agricultura durabila si cu productivitate ridicata.

 

„Produsele biologice joaca un rol fundamental in imbunatatirea calitatii si valorii nutritionale a culturilor agricole, evidentiind angajamentul Corteva nu doar fata de cantitate, ci si fata de calitatea recoltei. Noua categorie de solutii inovatoare ale Corteva reprezinta o confirmare a viziunii companiei. Prin adoptarea acestor solutii naturale si eficiente, compania stabileste un nou standard in agricultura, prioritizand productivitatea si gestionarea responsabila a resurselor de mediu, incurajand practici mai durabile si stimuland inovatia”, a declarat Jean Ionescu, Country Leader pentru Romania si Republica Moldova la Corteva Agriscience.

 

„Introducerea acestor produse biologice in Romania si Republica Moldova marcheaza un moment important in agricultura pentru cele doua tari. Produsele biologice ofera o abordare durabila, care poate ajuta nivelul de rezilienta al fermierilor in fata provocarilor managementului rezistentei, sa imbunatateasca profitul, productivitate si utilizarea resurselor mult mai eficient”, a adaugat el.



Poti fi interesat si de