Crescatorii de bovine de carne primesc un ajutor de peste 51 milioane lei

Crescatorii de bovine de carne primesc un ajutor de peste 51 milioane lei


Peste 3.900 de fermieri vor beneficia de ajutor de stat in valoare de 51 milioane de lei pentru un efectiv de 103.433 capete bovine de carne si bubaline, a informat Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA).

'Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), prin Centrele Judetene, efectueaza plata aferenta ajutorului de stat in sectorul bovinelor de carne si al bubalinelor, aprobat de Guvernul Romaniei sub forma de grant in valoare de 100 euro/cap de animal. Suma platita este in valoare de 51.027.656 lei si se acorda de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), pentru un numar de 3.945 beneficiari care au accesat aceasta forma de ajutor de stat si un efectiv de 103.433 capete bovine de carne si bubaline', se arata intr-un comunicat al institutiei.

 

Grantul se acorda beneficiarilor cererilor de plata depuse si aprobate in baza Ordonantei Guvernului nr.13/2024 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru sustinerea activitatii crescatorilor din sectorul bovinelor de carne si al bubalinelor, in contextul crizei provocate de agresiunea Rusiei impotriva Ucrainei.



Poti fi interesat si de