Guvernul a aprobat plafoanele pentru ANT in sectorul zootehnic

Guvernul a aprobat plafoanele pentru ANT in sectorul zootehnic


Guvernul a aprobat plafoanele alocate ajutoarelor nationale tranzitorii in sectoarele vegetal si zootehnic, valoarea acestora fiind de peste 268 milioane de euro, a declarat purtatorul de cuvant al Executivului, Nelu Barbu.

"In sedinta de Guvern a fost aprobata o hotarare privind plafoanele alocate ajutoarelor nationale tranzitorii in sectoarele vegetal si zootehnic, un act normativ provenit de la Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale. Valoarea plafonului dedicat ajutoarelor nationale tranzitorii in sectoarele vegetal si zootehnic pentru anul de cerere 2018 este de 268.466.600 de euro, care se asigura de la bugetul de stat, prin Ministerul Agriculturii", a spus Barbu, la Palatul Victoria.

 

Potrivit acestuia, se estimeaza ca aproximativ 189.000 de fermieri vor beneficia de cel putin un sprijin prin ajutor national tranzitoriu.

 

"Se vor efectua plati pentru 11 milioane capete de animale si 1,4 milioane tone de lapte. Banii vor ajunge la fermieri, la agricultori, pana la finalul acestei luni", a mentionat acesta.Poti fi interesat si de