Industria carnii din Belgia isi arata nivelul de rezilienta si sustenabilitate
Vineri, 01 Septembrie 2023
Vineri, 01 Septembrie 2023
Evenimentul a fost organizat in perioada 30 – 31 august, la Bruxelles, Belgia, si a inclus o vizita la Parlamentul European, la care au participat mai multi jurnalisti de specialitate din Germania, Italia, Marea Britanie, Polonia, Tarile de Jos, Cehia si Romania (un reprezentant al revistei INDUSTRIA CARNII.RO).
Joris Coenen, manager Belgian Meat Office, a vorbit, in deschiderea conferintei, despre evolutia sectorului belgian de carne de porc si vita, identificand cele mai importante provocari si oportunitati aparute in 2022 si 2023. „Oportunitatile vin din scopuri sustenabile”, a subliniat managerul BMO.
Joris Coenen, manager BMO; Helene Simonin, director de Sustenabilitate si Politica Alimentara UECBV; Michael Gore, director general FEBEV
Belgia este singura tara din Europa care a creat un sistem de monitorizare a nivelului de sustenabilitate implementat de catre business-urile din industria carnii, oferind o perspectiva completa asupra punctelor tari si slabe ale acestora.
„Este o modalitate perfecta prin care operatorii din sectorul de carne pot demonstra si evidentia masurile luate in directia productiei sustenabile”, a explicat Michael Gore, director general Federatia Carnii din Belgia (FEBEV).
La dezbatere a participat si Helene Simonin, director de Sustenabilitate si Politica Alimentara in cadrul UECBV, cu o experienta de peste 15 ani in sectorul alimentar.
Belgia are implementate standarde de calitate superioara a carnii de porc, certificate prin sigla BePork si Belbeef, care asigura o garantie a starii de sanatate a animalelor, a nivelului de bunastare cu care acestea au fost crescute, a sustenabilitatii si trasabilitatii produsului.
Pe parcursul celor trei zile, la GRILLFEST s-au consumat peste 200 de tone de preparate pentru BB...
Pe parcursul celor trei zile, vizitatorii vor avea parte de un festival de gusturi din jurul lumi...
Evenimentul initiat de Profi aduce la un loc mici producatori locali, mestesugari iscusiti, un ci...