Ministrul Agriculturii cere demisia comisarului european pentru Agricultura in Consiliul UE

Ministrul Agriculturii cere demisia comisarului european pentru Agricultura in Consiliul UE


Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Florin Barbu, a anuntat ca va cere demisia comisarului european pentru Agricultura, Janusz Wojciechowski, marti, in cadrul Consiliului de Ministri.

'Romania a pus prin Consiliul de Ministri derogarile de la GAEC 7 si 8 a Regulamentului Uniunii Europene. Sustinerea pe care am avut-o din partea celor 15 state, inclusiv Germania si Franta, privind derogarile de la GAEC 7 si 8 si nerespectarea votului care s-a dat in Consiliul de Ministri de 70% ma vor face maine, chiar in Consiliul de Ministri, ca Romania, si-mi asum acest lucru, in calitatea mea de ministru, sa-i cer demisia public comisarului pentru ca nu respecta un vot dat de 15 state. Eu va spun, merg cu mandatul acesta in care in Consiliul de Ministri, maine, daca nu rezolvam problema GAEC 7 si 8 derogare, pentru ca nu s-a inteles un lucru si am incercat sa le explic si comisarului si la toata lumea, ca nu cerem nimic. Noi suntem in perioada de razboi, noi suntem afectati, cele cinci state, de conflictul care s-a produs de catre Rusia impotriva Ucrainei', a declarat ministrul Florin Barbu.

 

Ministrul Agriculturii a sustinut ca, atunci cand exista un cadru aprobat pentru o prelungire, inseamna ca sunt dificultati si ca de aceea, marti dimineata, daca nu se rezolva derogarile de la GAEC 7 si 8, va solicita demisia comisarului Janusz Wojciechowski.

 

'Este pentru prima oara in Consiliul de Ministri cand un stat prin reprezentant, adica prin ministrul Agriculturii, pe care il aveti in fata, va cere demisia in Consiliul de Ministri a comisarului european pe Agricultura. De aici cred ca ar trebui sa intram intr-un dialog', a precizat Florin Barbu.



Poti fi interesat si de