Pastele din carne create de o echipa de studenti romani au obtinut premiul special la Ecotrophelia Europe

Pastele din carne create de o echipa de studenti romani au obtinut premiul special la Ecotrophelia Europe


O echipa de cinci tineri studenti de la Universitatea de Stiintele Vietii „Ion Ionescu de la Brad” din Iasi a castigat premiul special pentru Spirit Antreprenorial si strategia de comunicare, “Communication Strategy”, la Concursul International – Ecotrophelia EUROPE 2023, desfasurat la ANUGA, in Germania, in perioada 8 – 9 octombrie.

„Echipa Romaniei a demonstrat o creativitate remarcabila, o viziune si o energie contagioasa care ii va duce departe! Acesta este esenta antreprenoriatului: solutii inovatoare cu multiple forme de valoare. Meatatelli avanseaza in directia circularitatii si a abordarilor cu emisii net zero. Bravo!”, a declarat Mariana Fazenda, unul dintre membrii juriului.

 

In competitia de la Koln, au fost inscrise 14 echipe din tot atatea tari europene, locul intai revenind echipei din Germania, care s-a prezentat in fata juriului cu o bautura din urzici slab alcoolizat. Pe locul al doilea s-a clasat echipa din Serbia, care a expus un desert din fructe deshidratate, iar pe locul al treilea Spania cu un produs tipul instant „mug cake”.

 

eco2

 

Produsul propus de echipa USV Iasi, pastele din carne „Meatatelli” (adica Meat tagliatelle) este un produs brevetat, cu o matrita alimentara noua care se poate prepara rapid, ca pastele, fiind foarte bogat in nutrienti. Meatatelli este fabricat in proportie de 65% din carne, la care se adauga gris, supa de oase si condimente, plus pudra de sfecla rosie pentru culoare.

 

„Pentru noi, echipa de la USV Iasi, este o mare realizare acest premiu oferit pentru creativitate remarcabila si solutii inovatoare in directia circularitatii si abordarilor cu emisii net zero. Faptul ca a fost apreciat spiritul antreprenorial, creativitatea ne onoreaza si ne motiveaza, in acelasi timp. Premiu pentru productie, pentru transfer tehnologic, acesta este si scopul nostru, al Universitati, sa realizam transfer tehnologic. Multumim tuturor pentru sustinerea deosebita de care au dat dovada ”, a declarat sef lucr. dr. Marius Ciobanu, Facultatea de Agricultura USV Iasi.

 

eco

 

Cei cinci tineri coordonati de sef lucr. dr. Marius Ciobanu sunt Cosmina-Liliana Ghetla, Razvan-Andrei Calcan, Beatrice –Angela Gheorghe, Teodora Elena Acsinte si Elena Iuliana Flocea.



Poti fi interesat si de