Romania se alatura competitiei europene de street food

Romania se alatura competitiei europene de street food


Din acest an, cea mai mare competitie de street food va include si Romania. Amintiri Gustoase, platforma creata de agentia Zaga Brand, a preluat licenta pentru organizarea European Street Food Awards - Romania. Astfel, street fooderii din tara vor avea ocazia de a fi parte din cea mai mare competitie internationala dedicata lor, castigatorul urmand sa intre in faza finala, internationala, care va avea loc in Germania.

Amintiri gustoase, proiectul de promovare a gastronomiei locale, a preluat licenta European Street Food Awards (EFSA) pentru Romania si isi propune sa aduca bucataria romaneasca, autentica si reinterpretata, pe mesele generatiilor viitoare prin intermediul street food-ului atat in plan local, cat si international.

 

“Totul este despre a ramane autentic, oferind mancare de calitate la preturi accesibile. Asa ca nu putem sa nu ne intrebam: unde se pozitioneaza mancarea romaneasca, gustul autentic al combinatiilor care ne reprezinta si cu care ne mandrim, de altfel, pe scena vibranta a street food-ului european si international? Reusim sa ne aliniem trendului de mancare stradala sau ar trebui sa experimentam mai mult cu ceea ce ne reprezinta? Ne place modern sau traditional? Gustos sau estetic in farfurie? Acestea sunt doar cateva dintre intrebarile pe care Amintiri Gustoase isi propune sa le clarifice in prima editie a EFSA. Vom descoperi eroii mancarii de azi si de maine care fac lumea un loc mai bun in care sa traim si sa mancam gustos!”, declara Silvia Teodorescu, Managing Partner Zaga Brand si coordonatoarea Amintiri Gustoase.

 

Singurul festival din Timisoara care a fost nominalizat anul trecut la premiile European Festival Awards la categoria Best Medium Sized Festival, CODRU va gazdui finala nationala EFSA Romania.

 

In perioada 25-27 august, vendorii care isi vor da check-in la festival, intra in procesul de jurizare - votul publicului (People’s Choice), desfasurat pe toata durata festivalului si votul juriului (Romanian Champion), organizat pe 26 august, cu desemnarea castigatorului la fata locului.

 

Criteriile de jurizare includ gust - 60%, visual branding - 20%, inovatie - 20%.

Cei mai talentati si populari street fooderi romani vor fi alesi sa reprezinte Romania la EFSA editia 2023, in Saarbrücken, Germania, intre 29 septembrie si 1 octombrie.

 

Castigatorul desemnat de juriul profesionist din Romania va lua parte la marea finala dedicata street food-ului european, in timp ce la CODRU se desemneaza si favoritul publicului, prin votul participantilor la festival, o categorie speciala a Romanian Street Food Awards 2023.

 

Cei mai buni street fooderi din intreaga Europa isi dau intalnire pentru Marea Finala EFSA, in perioada 29 septembrie – 1 octombrie, in Germania.

 

Participantii sunt selectati in urma finalelor nationale, iar campionii europeni vor avea parte si de o confruntare cu castigatorii USA Street Food Awards, intr-o editie speciala, cu si despre mancarea noilor generatii.

 

Calendarul European Street Food Awards 2023

Swedish Street Food Awards: 26-28 Mai

Italian Street Food Awards: 26-18 Iunie

Polish Street Food Awards: 23-25 Iunie

German Street Food Awards: 21-23 Iulie

Icelandic Street Food Awards: 22-23 Iulie

Scottish Street Food Awards: 22-23 Iulie

Norwegian Street Food Awards: 27-30 Iulie

Welsh Street Food Awards: 29-30 Iulie

Danish Street Food Awards: 11-13 August

British Street Food Awards: 18-20 August

Romanian Street Food Awards: 25-27 August

Latvian Street Food Awards: 8-10 Septembrie

Swiss Street Food Awards: 8-10 Septembrie

Slovakian Street Food Awards: 14-17 Septembrie

Finnish Street Food Awards: 23-25 Septembrie (castigatorii editiei 2022 vor reprezenta Finlanda si anul acesta)



Poti fi interesat si de