#INDAGRA FOOD & CARNEXPO 2019: Intalniri business-to-business intre producatorii de carne din Belgia si cei din Romania

#INDAGRA FOOD & CARNEXPO 2019: Intalniri business-to-business intre producatorii de carne din Belgia si cei din Romania


Belgian Meat Office are placerea de a invita producatorii romani din industria carnii la evenimentul „Belgian Meat Networking Day & Evening Cocktail”, care se va desfasura pe 30 octombrie 2019, la expozitia INDAGRA FOOD & CARNEXPO 2019, de la Romexpo.

 

 

30 Oct. 2019
BELGIAN MEAT DAY

 

 

logo_carnexpo_large

 

 

Reprezentantii celor mai importante companii belgiene din industria carnii de porc si vita, afiliati in Belgian Meat Office, sosesc special la INDAGRA FOOD & CARNEXPO 2019 pentru a interactiona cu specialistii romani din domeniu, intr-un schimb de experienta, impartasind informatii despre noutatile din sector, lansari de produse, idei de afaceri, relationari cu firme conexe si posibile colaborari.

Astfel ca, in prima parte a zilei, delegatia belgiana va efectua un tur al expozitiei si va vizita toate companiile din industria carnii prezente la eveniment. Apoi, producatorii belgieni vor ramane pe tot parcursul zilei, in standul CARNEXPO unde se vor derula intalniri business-to-business cu reprezentanti ai companiilor care activeaza in industria carnii din Romania, cu importatori de utilaje, buyeri din sectorul de retail, dar si reprezentanti din HoReCa.

Ziua se va incheia cu o invitatie la cocktail, unde producatorii belgieni ii asteapta pe toti producatorii de carne din Romania, intr-o atmosfera destinsa, propice pentru discutii, relationari si incheieri de parteneriate.

Infiintata in anul 2003, sub umbrela VLAM - Flanders’ Agricultural Marketing Board, Belgian Meat Office functioneaza ca o interfata a companiilor belgiene si are rolul de a incuraja si spirjini exportul de carne de porc si vita, dar si de a promova intalniri business-to-business in acest sens.

In ceea ce priveste productia de carne de porc din Belgia, statisticele Eurostat arata ca a crescut usor in 2018 si s-a ridicat la aproape 1,07 milioane de tone. Acest lucru inseamna o crestere de aproape 30.000 de tone fata de 2017.  Productia de carne de vita si cea de vitel insa, a ramas oarecum stabila in 2018, comparativ cu anul 2017. Astfel ca, s-au produs aproape 216.000 de tone de carne vita si 61.000 de tone de vitel.

Referitor la volumul exportului de carne de porc, in anul 2018 s-a observat o crestere usoara, cu 2,7%, pana la 816.609 tone. Asadar, si in 2018, Germania ramane cea mai importanta destinatie de export pentru carnea de porc belgiana. Polonia se afla pe locul doi, cu o pondere a volumului de 27%. Olanda, Marea Britanie si Republica Ceha completeaza top 5.

In anul 2018, exportul de vita din Belgia s-a ridicat la 200.166 tone si a ramas stabil fata de 2017. Cu o cota de volum de 34%, Olanda ramane cea mai importanta destinatie pentrucarnea de vita belgiana, fiind urmata de Franta, Germania, Italia si Luxemburg.

INDAGRA FOOD & CARNEXPO 2019 - cel mai mare targ agroalimentar din Romania, se desfasoara in perioada 30 octombrie - 3 noiembrie 2019, in Centrul Expozitional Romexpo, din Bucuresti. Acesta se desfasoara sub Inaltul Patronaj al Presedintelui Romaniei si este organizat de ROMEXPO, in parteneriat cu Camera de Comert si Industrie a Romaniei si ADDOR EVENTS.

 

 

COMPANII PARTICIPANTE:

sopracodelavi

 

belgian pork groupNoordvlees

 

DebraBrauwer

vannvlz

DW

 

Planificați-vă în prealabil întâlnirea cu furnizorul de carne belgian la Carnexpo pentru a economisi timp.

 

 

planifica intalnire belgian meatPoti fi interesat si de