2.400 de oi, moarte in timpul transportului. Doi directori ai companiei exportatoare, cercetati

2.400 de oi, moarte in timpul transportului. Doi directori ai companiei exportatoare, cercetati


Firma australiana Emanuel Exports a fost amendata, iar doi dintre fostii directori ai companiei sunt chemati in judecata, dupa ce 2.400 de animale au murit de vii din cauza temperaturilor ridicate de la bordul navei cu care erau transportate spre Golful Persic.

Potrivit Animals International - Romania, este vorba despre "acelasi vapor care a luat 70.000 de oi acum 3 saptamani din Romania sa le duca in Golful Persic".

 

Compania Emanuel Exports a fost acuzata de incalcarea legilor privind bunastarea animalelor, in urma unor denunturi facute in 2017, sustinute inclusiv de imagini video.

 

Peste 2.400 de oi au murit atunci din cauza stresului termic in calatoria cu Awassi Express in august 2017, deoarece temperaturile la bord au trecut de 35 de grade Celsius. Emanuel Exports, cu sediul in Perth, Australia, si-a pierdut licenta de export animale vii in august anul trecut.

 

Reprezentantii Departamentului de Industrii Primare si Dezvoltare Regionala din Australia de Vest au declarat ca acuzatiile care se aduc atat companiei, cat si celor doi fosti directori, vizeaza cruzime la adresa animalelor si, potrivit legilor statului, pedeapsa maxima este amenda de 50.000 de dolari sau cinci ani de inchisoare.

 

Cei doi directori acuzati au parasit compania anul trecut. Ei urmeaza sa se prezinte in fata instantei pentru a se apara.

 

Reamintim faptul ca si Romania se afla in mijlocul unui scandal care vizeaza transportul de animale vii. O nava incarcata cu aproape 70.000 de oi a plecat la mijlocul lunii iulie din portul Constanta, avand un grafic de descarcare in porturi majore din Arabia Saudita, Kuweit, Qatar, Oman si EAU. Animals International, organizatia care lupta pentru bunastarea animalelor, a cerut ferm oprirea transportului, in ciuda asigurarilor date de ANSVSA potrivit careia la bordul navei sunt asigurate conditiile optime. "ANSVSA minte de ingheata apele si face si dovada incompetentei. Presedintele Geronimo Branescu sustine ca vaporul mortii «dispune de echipament de ventilatie fortata care trebuie sa asigure o temperatura de pana la maximum 35 de grade Celsius si de termometre care asigura verificarea in permanenĊ£a a temperaturii pe punĊ£ile unde sunt cazate animalele.» In realitate, ventilatoarele nu sunt aer conditionat, iar temperatura interioara nu poate fi niciodata mai mica decat temperatura oficiala de la umbra si de obicei este cu cel putin 5 grade mai mare decat aceasta. In Golful Persic sunt peste 50 de grade la umbra, deci cel putin tot atata si in vapoare. Ne vedem in instanta, domnule presedinte Geronimo Branescu, pentru incompetenta, coruptie si cruzime deliberata asupra animalelor", au postat reprezentantii organizatiei pe pagina de Facebook.Poti fi interesat si de