350 de milioane de pui din China, in pericol de moarte din cauza coronavirusului

350 de milioane de pui din China, in pericol de moarte din cauza coronavirusului


Fermele de pasari din China traverseaza o perioada deosebit de dificila din cauza epidemiei provocate de coronavirus, transmite CNBC. Potrivit sursei citate, aproape 350 de milioane de pui sunt in pericol sa moara de foame din cauza sincopelor in alimentarea cu furaje a fermelor, pe fondul restrictiilor de transport impuse de autoritatile de la Beijing.

”Aceasta situatie va provoca probleme grave in sectorul zootehnic. Chiar daca o fabrica isi reia productia, va dura mai mult decat de obicei sa faca livrarile, din cauza problemelor de logistica (lipsa fortei de munca, drumuri inchise, controale rutiere)”, arata, recent un analist, citat de CNBC.

 

Provincia Hubei este cea mai afectata, aici fiind localizat si epicentrul epidemiei de coronavirus. Situatia „este foarte grava” in aceasta regiune, potrivit relatarilor de la fata locului. Unii fermieri au introdus ratii alimentare pentru puii din ferme pentru a le ajunge hrana. Asociatia pentru Agricultura si Animale din China a cerut producatorilor de furaje sa trimita 18.000 de tone de porumb si 12.000 de tone de soia in Hubei.

 

In Hubei sunt crescuti 348 de milioane de pui, fiind a sasea mare provincie producatoare de pasari din China. Hubei este si un important producator de oua si sacrifica aproximativ 500 de milioane de pasari in fiecare an.Poti fi interesat si de