500 de milioane de lei, la dispozitia fermierilor pentru schema de ajutor privind reducerea accizei la motorina

500 de milioane de lei, la dispozitia fermierilor pentru schema de ajutor privind reducerea accizei la motorina


Fermierii vor avea la dispozitie 500 de milioane de lei in cadrul schemei de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina folosita in agricultura, a anuntat, joi, in sedinta de guvern, premierul Nicolae Ciuca.

"In ceea ce priveste continuarea programului de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina folosita de catre fermieri, la nivelul Guvernului am luat decizia sa punem la dispozitie 500 de milioane de lei pentru derularea schemei de ajutor de stat, astfel incat fermierii sa poata sa achizitioneze motorina la preturi mai mici si sa poata, de asemenea, sa efectueze lucrarile necesare, pentru ca am analizat foarte bine si avem potential agricol care trebuie sa fie sprijinit", a explicat Nicolae Ciuca.

 

El a reamintit ca producatorii agricoli au primit sprijin din partea Executivului si prin facilitatile acordate in baza programelor Agro IMM Invest si Rural Invest si, in continuare, se cauta solutii pentru a creste randamentul si productivitatea in agricultura.

 

"Am discutat cu domnul ministru al Agriculturii, cu domnul ministru de Finante, am discutat la nivelul coalitiei si vom continua sa sprijinim fermierii romani pentru a gasi solutii astfel incat sa reusim sa crestem randamentul si productivitatea in agricultura. Totodata, imi pare rau ca domnul ministru Daea nu este prezent, astazi, la sedinta de guvern, dar sunt convins ca ii veti transmite si o sa avem si o discutie in acest sens, prin care doresc ca la nivelul Guvernului sa ne asumam o perioada de timp, o perioada scurta de timp, prin care deficitul de balanta comerciala la produsele agricole si alimente sa ajunga la zero. (...) Ca atare, va rog, domnule secretar de stat, sa ii transmiteti domnului ministru si sa avem o discutie in acest sens, dupa ce domnia sa va fi disponibil", a spus Ciuca.Poti fi interesat si de