A crescut consumul de carne de porc in SUA


Razboiul comercial dintre Statele Unite si China a dus la scaderea exporturilor de carne de porc spre China si Mexic, astfel incat americanii au renuntat la pui si mananca mai multa de carne de porc ?i de vita, relateaza Reuters.

Schimbarea in dieta este si consecinta cresterii numarului de porcine si bovine din SUA si ar putea pune capat unui sir de 27 de trimestre profitabile la rand pentru producatorii de carne de pui cum sunt Tyson Food sau Sanderson Farms.

 

Bill Roenigk, economist si consultant pentru National Chicken Council, spune ca sectorul cresterii puilor va pierde bani sau sau cel mult va avea castiguri zero in cel de-al patrulea trimestru al anului.

 

Disputa comerciala initiata de presedintele Donald Trump a dus si la scaderea livrarilor de soia si de sorg catre China.

 

Estimarile Departamentului pentru Agricultura din SUA arata o crestere a consumului de carne de pui de 1,2% anul viitor, in timp ce consumul de carne de porc se va majora cu 4,3% iar carnea de vita cu 2,6%.



Poti fi interesat si de