ANSVSA a dat amenzi de 2,5 milioane de lei pentru neregulile de pe litoral

ANSVSA a dat amenzi de 2,5 milioane de lei pentru neregulile de pe litoral


Agentia Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor a efectuat, in perioada 1 iulie – 31 august, controale pentru prevenirea toxiinfectiilor alimentare in zonele de agrement si localitatile de interes turistic in sezonul estival 2019.

Inspectorii ANSVSA au verificat 10.133 de unitati, dintre care: 3.325 de restaurante; 207 pizzerii; 401 cantine; 204 unitati de tip catering; 284 de cofetarii si patiserii; 426 de laboatoare de cofetarie si patiserie; 431 de pensiuni turistice; 665 de hipermarketuri si supermarket; 2.908 magazine alimentare; 940 de rulote; 342 de depozite alimentare.

 

Pentru abaterile de la legislatia sanitar-veterinara şi pentru siguranta alimentelor, au fost aplicate 740 de sanctiuni contraventionale, in valoare de 2.544.767 de lei.

 

De asemenea, au fost emise 21 de Ordonante de suspendare a activitatii şi 25 de Ordonante de interzicere a desfasurarii activitatii unor unitati din sectorul alimentar.

 

Totodata, inspectorii veterinari au dispus masuri de retinere oficiala si expediere catre unitati de neutralizare pentru 3.016 kg de produse alimentare de origine animala care prezentau risc pentru sanatatea consumatorilor.

 

„Dintre neconformitatile constatate si sanctionate in urma controalelor mentionam: nerespectarea normelor sanitare veterinare privind conditiile de igiena si temperatura in spatiile de productie si comercializare a produselor alimentare; deficiente privind etichetarea, manipularea si depozitarea produselor alimentare; deficiente privind asigurarea trasabilitatii carnii de porc si a altor produse alimentare; comercializarea alimentelor in unitati care nu au fost inregistrate sanitar veterinar si pentru siguranta alimentelor; operatorii unor unitati de vanzare nu au elaborat si implementat programe proprii de controlˮ, se arata in comunicatul ANSVSA.

 

Consumatorii pot sesiza nereguli din domeniul sigurantei alimentelor, apeland gratuit, din orice retea de telefonie, numarul de telefon al Call Center-ului ANSVSA: 0800 826 787.Poti fi interesat si de