Achizitiile publice de alimente se vor incheia in baza celui mai bun raport calitate-pret
Marti, 09 Mai 2023

Marti, 09 Mai 2023
"Ponderea stabilita pentru factorul de evaluare privind calitatea va fi de 70% din punctajul total si este compusa din: 50% pentru subfactorul "lantul de aprovizionare" si 20% pentru detinerea autorizatiei/inregistrarii sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor sau a certificatului fitosanitar sau a certificatului de origine, dupa caz, si pentru respectarea legislatiei privind trasabilitatea produselor agroalimentare" se arata in documentul citat.
Lanturile de aprovizionare cu produse agroalimentare inseamna vanzarea de la un producator la un consumator prin implicarea unui numar cat mai redus de intermediari, se precizeaza in nota de fundamentare care insoteste proiectul.
"Conceptul este deja unul de succes in majoritatea tarilor din Uniunea Europeana si, in ultima perioada, se bucura de atentie sporita si in Romania, atat in randul fermierilor, cat si al consumatorilor. Agricultura locala presupune obtinerea de produse agricole si alimentare cu scopul de a le vinde intr-un areal suficient de apropiat de zona de cultura - este, de asemenea, un concept care promite sa schimbe modul in care ne raportam in prezent la obtinerea hranei", se arata in documentul citat.
Retetele noi, cu combinatii asezonate perfect, gata de pus pe gratar, si ambalaje care iti trezes...
"La achizitionarea produselor alimentare: verificati cu atentie aspectul carnii tocate; nu cumpar...
Carnea de pui ramane un aliment esential in dieta romanilor, insa tot mai multi consumatori cer t...