Adrian Ariciu este noul CEO al METRO Romania

Adrian Ariciu este noul CEO al METRO Romania


Incepand cu luna august 2020, METRO Cash and Carry are un nou director general. Adrian Ariciu, fostul Commercial Director la METRO Cash&Carry Rusia, il inlocuieste pe austriacul Roland Ruffing, care detinea aceasta pozitie din august 2016.

 Adrian Ariciu este al doilea roman numit de grupul german la conducerea filialei din Romania si vine dupa sapte ani in care compania a fost condusa de expati.

 

Noul CEO al METRO este doctor in economie si si-a inceput cariera in Metro in 2004, ca buyer la categoria dulciuri. A crescut treptat in ierarhie, lucrand inclusiv ca expat pe pietele din Ucraina, unde a fost parte a boardului si in Rusia unde a ocupat din septembrie 2019 pozitia de director comercial. Cu afaceri de peste 1 miliard de euro, METRO este liderul comerĊ£ului cu ridicata la scara mondiala, cu sortimente alimentare si non-alimentare, specializata in deservirea nevoilor hotelurilor, restaurantelor si restaurantelor (HoReCa), precum si ale comerciantilor independenti.

 

La nivel mondial, METRO are aproximativ 16 milioane de clienti,  opereaza in 34 de tari si are peste 100.000 de angajati in intreaga lume. In exercitiul financiar 2018-2019, METRO a generat vanzari de 27.1 miliarde de euro.  In Romania, Metro opereaza 30 de unitati.Poti fi interesat si de