Agentii frigorifici naturali sunt solutia de viitor pentru instalatiile frigorifice

Agentii frigorifici naturali sunt solutia de viitor pentru instalatiile frigorifice


Cu o experienta de 20 de ani in sectorul frigorific industrial si comercial, Frigo Consult Tehnic AB ofera solutii eficiente, din punct de vedere energetic, pentru orice proiect, cu scopul de a reduce costurile cu exploatarea instalatiilor frigorifice si HVAC. Profesionistii Frigo Consult Tehnic AB creeaza un program de intretinere special pentru facilitatile si echipamentele clientilor, contribuind astfel la atingerea obiectivelor privind eficienta energetica, calitatea produselor si bugetul.

“Contractarea unui consultant profesionist si experimentat reprezinta doar un mic procent din bugetul total al companiilor producatoare de alimente sau al celor cu centre de distributie si depozite, insa poate fi un real ajutor in ceea ce priveste reducerea costurilor prin evitarea problemelor ce pot aparea pe parcursul proiectului. Pana la finalul investitiei, alegerea unui consultant potrivit poate aduce clientului chiar si un profit de 20%”, afirma Adrian Balaoi, Manager General AB Frigo Consult Tehnic.

 

ab balaoi

 

Preocuparea pentru mediu a devenit un factor motivant semnificativ in ultimii ani in proiectarea si dezvoltarea oricaror produse interne sau industriale. Consumatorii au devenit din ce in ce mai constienti de mediul inconjurator si de nevoia de a proteja lumea in care traim. Se observa tendinta accentuata pentru dezvoltarea de produse eficiente din punct de vedere energetic, pentru utilizarea de zi cu zi in orice aplicatii astfel incat amprenta ecologica a produsului sa fie foarte mica.

 

“Este clar ca freonul ca agent frigorific in instalatiile frigorifice nu mai reprezinta viitorul. Solutia finala, ca tema de proiectare, este aleasa impreuna cu clientul. Nu eliminam solutia cu freon. Daca realizezi o instalatie pentru maxim 5 ani si bugetul este redus atunci freonul deocamdata este cea mai low cost solutie la capacitati frigorifice mici. Recomandam agentii frigorifici naturali - amoniacul, bioxidul de carbon, propan, apa si aer, dar trebuie sa respectam decizia clientului”, adauga Adrian Balaoi.

 

Interviul integral pe tema instalatiilor frigorifice si a rolului unui consultant de frig poate fi citit in editia 82 a revistei INDUSTRIA CARNII.RO.



Poti fi interesat si de