Agricola aduce dovezi. Puii NU sunt colorati artificial

Agricola aduce dovezi. Puii NU sunt colorati artificial


Reprezentantii Agricola au transmis o informare insotita de documente prin care infirma speculatiile potrivit carora puii pusi la vanzare sub brandurile Puiul Fericit si Puiul Fermierului ar fi colorati artificial.

In urma cu cateva zile, o clienta a postat pe un site de socializare o fotografie cu un pui care ar fi fost tinut in saramura si care s-a decolorat. Femeia sustinea ca, din galbena, culoarea specifica puilor de tara, pielea puiului a devenit alba.

 

Imediat dupa viralizarea postarii, institutiile statului s-au autosesizat si au demarat o serie de controale la Agricola International SA. In urma acestora, s-a concluzionat faptul ca Agricola nu incalca reglementarile existente.

 

“Atat Puiul Fericit, cat si Puiul Fermierului este puiul de rasa Hubbard care provine din fermele proprii. Odata cu institutia noastra s-a desfasurat si un control de catre DSVSA Bacau. In urma efectuarii controlului de catre DSVSA Bacau s-a constatat ca dupa scarificare nu se aplica tratamente sau actiuni de procesare care sa modifice culoarea si consistenta carnii puilor sacrifcati in unitate. Culoarea galbena a acestui pui provine atat de la rasa, cat si de la hrana. Puii de rasa Hubbard provin din parinti (gaina si cocos) adusi din Franta, sunt cu crestere lenta si sunt hraniti cu aceleasi ingrediente pe care le folosesc fermierii francezi si cei din celelalte tari europene de peste 50 de ani, ingredient din reteta prezentata (nr.268/25.03.2019). La crestere se aplica ghidul furnizorului de rasa cu asigurarea si respectarea normelor sanitar veterinare si bunastare reglementate la nivel European.

DSVSA Bacau a constatat ca se respecta la abatorizare procedurile de buna practica, de igiena si de lucru referitoare la temperature de racire, depozitare, manipulare, transare, ambalare, etichetare, depozitare si livrare. Nu s-au identificat neconformitati cu privire la respectarea prevederilor Regulamentelor CE 853/2004, 854/2004, 2073/2005, 178/2002”, se arata in procesul verbal de constatare intocmit ANPC Bacau.

 55476657_2285823494811392_7241170863687467008_n

Reprezentantii Agricola au reactionat, prezentand rezultatele controalelor. “Dragi consumatori, pentru ca va intelegem perfect ingrijorarea fata de produsele pe care le consumati si calitatea acestora, va prezentam astazi rezultatele a doua controale amanuntite care au avut loc luni, 25 martie, controale realizate de doua institutii independente: Directia Sanitara Veterinara si Pentru Siguranta Alimentelor Bacau si Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor Bacau. Dupa cum puteti vedea in notele de constatare de mai jos, cele doua autoritati atesta faptul ca pentru culoarea produselor numite Pui Fericit si Puiul Fermierului sunt respectate toate reglementarile existente, nefiind utilizata nicio forma artificiala de colorare sau amplificare a culorii, nici exterior, prin stropire, nici intern, prin injectare sau hrana artificiala. Va asiguram ca lucram zi de zi pentru a va putea oferi produse gustoase, aspectuoase, dar mai ales sanatoase, si niciun compromis nu va fi facut de echipa noastra in ceea ce priveste calitatea produselor pe care vi le oferim cu atat de mult drag. Va multumim pentru sustinere si echipa noastra va sta oricand la dispozitie pentru toate clarificarile de care aveti nevoie!”, se arata in comunicatul semnat de Grigore Horoi, presedintele Agricola.

55901925_2285823578144717_7077265750506864640_nPoti fi interesat si de