Agrirom a fost cumparata de transportatorul Aquila Group

Agrirom a fost cumparata de transportatorul Aquila Group


Distibuitorul de produse alimentare, cu afaceri de peste 44 de milioane de euro in 2017, urmeaza sa fie preluata de Aquila Part Prod Com, cea mai mare companie din grupul de transport, distributie si logistica Aquila.

Tranzactia urmeaza sa primeasca acordul Consiliului Concurentei.

 

"Achizitia Agrirom, companie cu actionariat 100% romanesc ce deserveste clienti din retail si HoReCa, marcheaza o noua etapa in dezvoltarea Aquila Group si o oportunitate de consolidare a business-ului. In felul acesta, Aquila isi reafirma focusul de a ramane un furnizor premium pentru servicii integrate de distributie, logistica si transport in toate canalele de distributie", precizeaza oficialii companiei.

 

Cu suportul unei echipe de peste 3.500 de angajati, Aquila Group a dezvoltat in cei aproape 25 de ani de prezenta pe piata romaneasca relatii de colaborare de lunga durata cu branduri puternice locale sau internationale.

 

Agrirom este o companie de import si distributie infiintata in 1997, cu actionariat romanesc. Conform datelor oficiale, Agrirom a raportat in 2017 o cifra de afaceri de aprox. 200 de milioane de lei, in crestere cu 10.6% fata de 2016 si un profit de circa 2.8 milioane de lei. Compania opereaza depozite logistice in Arad, Cluj, Brasov, Bucuresti, Bacau si Constanta cu o suprafata totala de peste 10.000 mp.

 

Compania Agrirom este controlata de Raul Balenescu (85% din partile sociale), Veronica Pop (5% din partile sociale) si de Gabriel Puiu (10%), conform celor mai recente date de la Registrul Comertului.

 

Agrirom se afla de mai multi ani in top 10 companii de distributie produse alimentare in comertul traditional, modern si HoReCa.  Distribuitorul are peste 200 de angajati, mai mult de 6.000 de metri patrati de depozitare, o flota de peste 100 de masini si un portofoliu de circa 800 de SKU-uri, potrivit aceleiasi surse.

 

Achizitia Agrirom ar fi una dintre cele mai mari tranzactii din ultimii ani din sectorul de transport si distributie si ar aduce Aquila inca un plus la business.Poti fi interesat si de