Alerta la Kaufland. 9 persoane care lucreaza la un depozit, infectate cu COVID-19

Alerta la Kaufland. 9 persoane care lucreaza la un depozit, infectate cu COVID-19


Noua persoane care lucreaza la depozitul Kaufland de langa Turda au fost confirmate pozitiv cu COVID-19, in urma unor testari efectuate.

Toate persoanele sunt din zona orasului Ocna Mures si erau aduse la depozitul Kaufland cu mijloace de transport cu care faceau naveta!

 

Situatia este una delicata, in conditiile in care pare a fi izbucnit un adevarat focar in depozitul logistic al Kaufland.

 

Va reamintim ca un turdean, care locuieste pe strada Margaretelor, a fost primul caz depistat cu noul coronavirus, in randul angajatilor de la depozitul logistic al kaufland, de langa Turda.

 

”In ultimele 24 de ore, in judetul Alba au fost confirmate 9 cazuri noi de coronavirus. Acestea nu sunt un focar, dar potrivit directorului DSP Alba, Alexandru Sinea, persoanele au legatura epidemiologica intre ele. Mai exact, toate persoanele confirmate pozitiv lucreaza in acelasi loc.

 

Potrivit surselor Alba24.ro, cele noua persoane confirmate pozitiv lucreaza la depozitul hipermarket-ului Kaufland din Turda, unde de obicei lucreaza multe persoane din localitati din Alba, aflate langa judetul Cluj.

 

Persoanele sunt din comunele Unirea, Noslac si din Ocna Mures.”, mentioneaza Alba24.ro.

 

Persoanele care fac naveta urmeaza sa intre in izolare. De asemenea, in cursul zilei de vineri va avea loc o testare pentru mai multi angajati ai depozitului logistic Kaufland.

 

UPDATE. 

Kaufland vine cu precizari dupa ce 9 angajati de la depozitul de langa Turda au fost descoperiti cu noul coronavirus.

 

Redam in continuare comunicatul integral:

Depozitul logistic Kaufland din Turda este complet sigur si toti angajatii prezenti la serviciu sunt sanatosi. Respectam cu strictete toate procedurile autoritatilor si suntem in permanenta legatura cu acestea.

 

Avem masuri sporite de protectie, dispuse inca de la inceputul pandemiei si intensificate imediat ce ne-a fost semnalat primul caz, am actionat prompt pentru siguranta colegilor, conform procedurilor.

 

In acest moment, ancheta epidemiologica a fost inchisa. Au fost izolati toti contactii directi si au fost realizate aproximativ 200 de teste, iar pentru a actiona cat mai rapid, am dispus o testare suplimentara si voluntara a colegilor, apeland la un laborator privat de testare, cu acoperirea integrala a costurilor, in urma careia va asiguram ca toti colegii sunt sanatosi.

 

Prin masurile implementate asiguram 100% trasabilitatea epidemiologica. Avem o preocupare constanta pentru sanatatea angajatilor nostri, starea lor de sanatate este monitorizata zilnic, marfa este 100% protejata si sigura.

 

Mai mult:

  • Depozitul este cel mai tehnologizat din Romania, iar procesele sunt aproape in totalitate automatizate, astfel ca permit un contact minim om-produs, extrem de redus;
  • Zilnic, toate spatiile sunt frecvent dezinfectate si igienizate, personalul este dotat cu echipamente de protectie, dezinfectant de maini gratuit, au manusi de unica folosinta, masti si, dupa caz, viziere si respecta toate regulile de preventie;
  • In depozit marfa este complet sigura, fiind receptionata si stocata in ambalaje primare, secundare si tertiare, care sunt inlaturate, ca parte a procedurii pentru protectia in alimentatia publica, care include si alte norme riguroase de manipulare, pastrare si transport, in linie cu cele mai riguroase standarde internationale de sanatate publica;
  • Angajatii lucreaza in ture si exista un sistem de triaj la fiecare intrare in tura.

Ramanem alerti si suntem pregatiti si mai departe sa luam toate masurile care se impun, in functie de evolutia fenomenului, cu cea mai mare responsabilitate. Poti fi interesat si de