Alexandru Baciu, Ferma Baciu: “Nu poti dezvolta zootehnia daca nu ai partea vegetala asigurata”

Alexandru Baciu, Ferma Baciu: “Nu poti dezvolta zootehnia daca nu ai partea vegetala asigurata”


Fermierul Alexandru Baciu gestioneaza in judetul Calarasi un business integrat, cu toate verigile, de la productie – procesare – pana la valorificare. Dupa investitii de aproape 2 milioane de euro realizate in ultimii 5 ani, Ferma Baciu are in prezent 3.000 de hectare de teren agricol si 1.200 de bovine, abator propriu, magazine si un restaurant deschis in Capitala.

Hrana animalelor este esentiala pentru a obtine o carne de vita de calitate, considera fermierul, care subliniaza cu fiecare ocazie ca zootehnia nu se poate dezvolta fara divizia vegetala.

 

baciu ferma

 

“Nu te poti apuca de zootehnie daca nu ai partea vegetala asigurata, fiindca in economia costurilor la o ferma de animale furajul cantareste cel mai mult. Lasand la o parte cheltuielile ce tin de salariile angajatilor sau de medicatia animalelor, ai de castigat daca produci propriul furaj, ieftin si de calitate”, declara Alexandru Baciu.

 

baciu rest 3 

In prezent, cifra de afaceri a business-ului se imparte intre cultivarea cerealelor (40%), cresterea bovinelor pentru lapte (22%) si comercializarea produselor din carne de vita (38%). Printre sortimentele vandute sub brandul Ferma Baciu se regasesc carnati, hamburger, frigarui, Kebab, mici de vita/vita si oaie, pastrama, antricot maturat, Rib-Eye, T-Bone, Tomahawk sau vrabioara si altele.

 

baciu rest 2

 

Unul dintre principiile afacerii Ferma Baciu este de a nu pune carne de la vaca reforma in galantare. Aceasta se foloseste la fabricarea produselor procesate, iar carnea fresh si cea pentru maturare provine doar de la taurasi ingrasati dupa retete proprii sau adaptate dupa cele din Franta.

 

Interviul integral poate fi citit in numarul 82 al revistei INDUSTRIA CARNII.RO.



Poti fi interesat si de