Alti romani de la o fabrica de prelucrare a carnii din Germania, depistati cu COVID-19

Alti romani de la o fabrica de prelucrare a carnii din Germania, depistati cu COVID-19


Mai multi cetateni romani care lucreaza la o companie de prelucrare a carnii din Dissen, Landul german Saxonia Inferioara, sunt infectati cu COVID-19, a anuntat, ieri, Ministerul Afacerilor Externe intr-un comunicat.

Pana la acest moment, nu exista date concrete cu privire acestea. Numarul total al angajatilor diagnosticati va fi comunicat in cursul zilelor urmatoare.

 

Toate persoanele infectate sufera de o forma usoara a bolii sau sunt asimptomatice si beneficiaza de sprijinul companiei angajatoare pentru procurarea produselor necesare in aceasta perioada, a precizat MAE.

 

Conform datelor comunicate de misiunea diplomatica, demersurile autoritatilor germane competente pentru investigarea si gestionarea situatiei sunt in curs de derulare, iar compania coopereaza indeaproape cu autoritatile locale pentru a lua toate masurile necesare in acest context.

 

La nivelul Ambasadei Romaniei la Berlin nu au fost primite solicitari din partea cetatenilor romani care isi desfasoara activitatea la aceasta companie.

 

Ambasada mentine legatura atat cu autoritatile locale, cat si cu reprezentantii companiei si este pregatita sa acorde asistenta consulara necesara, in limita competentelor legale si cu stricta respectare a masurilor adoptate in contextul pandemiei de COVID-19.

 

MAE s-a autosesizat, prin Ambasada Romaniei la Berlin, in urma informatiilor aparute in mass-media despre depistarea cazurilor de infectie cu COVID-19 la compania din Dissen.

 

MAE reitereaza ca misiunile diplomatice si oficiile consulare ale Romaniei din strainatate trateaza "cu prioritate" orice solicitare de sprijin din partea cetatenilor romani si intreprind demersuri pentru solutionarea fiecarei situatii, in masura posibilului, in contextul limitarilor impuse de pandemia de COVID-19.

 

MAE le recomanda cetatenilor romani care se afla in strainatate si se confrunta cu situatii dificile, inclusiv cazuri in care drepturile acestora nu sunt respectate, sa contacteze misiunea diplomatica sau oficiul consular cel mai apropiat.Poti fi interesat si de