Ancheta privind modul de incinerare a oilor inecate pe nava esuata in Portul Midia

Ancheta privind modul de incinerare a oilor inecate pe nava esuata in Portul Midia


Reprezentantii societatii tulcene angajata sa incinereze ovinele inecate pe nava esuata in noiembrie 2019 in Portul Midia sunt cercetati sub aspectul comiterii de infractiuni privind protectia mediului si regimul deseurilor, dupa ce mare parte dintre deseurile animale au fost gasite ingropate pe un teren viran.

Potrivit unui comunicat de presa transmis de Parchetul de pe langa Curtea de Apel (PCA) Constanta, procurorii institutiei au pus miercuri in aplicare doua mandate de perchezitii domiciliare, in doua locuri situate pe raza localitatii Macin, judetul Tulcea.

 

"In cauza au fost delegati politisti de frontiera din cadrul Garzii de Coasta, reprezentanti ai Autoritatii Nationale Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor - Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Tulcea, Agentia Protectia Mediului - Tulcea, Directia de Sanatate Publica - Tulcea, pentru stabilirea legalitatii modului cum s-a derulat activitatea de incinerare a ovinelor inecate pe nava esuata in luna noiembrie 2019 in Portul Midia. In urma activitatilor desfasurate la fata locului, s-a stabilit faptul ca mare parte dintre deseurile animale nu au fost distruse prin incinerare, ci au fost ingropate pe un teren viran din localitate", se mentioneaza in comunicat.

 

Conform sursei citate, cercetarile continua, cu privire la reprezentantii societatii care a contractat distrugerea deseurilor animale, sub aspectul savarsirii de infractiuni privind protectia mediului si regimul deseurilor.Poti fi interesat si de