Au sosit alte 3,9 milioane de euro pentru combaterea pestei porcine africane

Au sosit alte 3,9 milioane de euro pentru combaterea pestei porcine africane


A fost virata a doua transa in valoare de 3,9 milioane de euro a grantului acordat Romaniei pentru masurile de urgenta privind combaterea pestei porcine africane.

Comisia Europeana a virat catre Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor, in data 28 decembrie, a doua transa in valoare de 3,9 milioane de euro, din grant-ul in valoare de 34.278.750 de euro, reprezentand contributia financiara a Uniunii la actiunile angajate de tara noastra pentru combaterea pestei porcine africane.

 

Aceasta plata a fost efectuata in conditiile in care Decizia „SANTE/EM/AH/2018/ASF/RO”, de acordare a subventiei permite plata unui avans de pana la 50% si a platilor ulterioare.

 

Potrivit corespondentei oficiale, Comisia Europena va efectua urmatoare transa din avans atunci cand situatia bugetara o va permite.

 

Plata, intr-un timp scurt de la acordarea Deciziei Grant, a 13,9 milioane de euro din avansul de 17 milioane de euro este o confirmare a faptului ca Guvernul Romaniei a actionat si actioneaza pentru combaterea pestei porcine africane in deplina conformitate cu solicitarile Comisia Europeana.Poti fi interesat si de