Avertisment de la ANPC pentru minivacanta de 1 mai: Micii si berea trebuie cumparate doar din locuri autorizate

Avertisment de la ANPC pentru minivacanta de 1 mai: Micii si berea trebuie cumparate doar din locuri autorizate


Directorul general al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel, recomanda consumatorilor sa acorde o atentie deosebita la aspectul produselor din carne tocata si la cel al berii, dar sa verifice si modul de etichetare al acestor produse, avand in vedere ca in aceasta perioada romanii sarbatoresc ziua de 1 Mai cu traditionalii mici si bere.

"La achizitionarea produselor alimentare: verificati cu atentie aspectul carnii tocate; nu cumparati produse neetichetate; eticheta trebuie sa contina informatii despre ingredientele alergene si termenul de valabilitate. Refuzati produsele cu etichete lipsa, modificate sau expirate. Evitati achizitia de carne tocata din locuri neautorizate, pentru ca riscati sa cumparati produse nesigure", a scris duminica Paul Anghel, pe pagina sa de Facebook.

 

In ceea ce priveste berea, directorul general al ANPC recomanda verificarea starii ambalajelor, limpiditatea lichidului si data durabilitatii minimale.

 

"Daca petreceti ziua de 1 Mai in zone de agrement: asigurati-va ca produsele sunt expuse in vitrine frigorifice functionale. Ambalajele trebuie sa fie intacte, iar etichetele sa contina toate informatiile necesare. Vanzatorii trebuie sa fie echipati corespunzator si sa respecte regulile de igiena", a subliniat el.

 

Nu in ultimul rand, consumatorii trebuie sa acorde atentie pretului afisat si sa verifice concordanta intre preturile afisate si cele marcate pe bonurile de casa.

 

"Solicitati si pastrati bonul fiscal: este singura dovada in cazul unei reclamatii justificate!", a mai scris Anghel pe reteaua de socializare.

 

In urma controalelor din anii anteriori, ANPC a constatat nereguli grave, printre care: utilizarea produselor expirate sau fara eticheta, comercializarea alimentelor cu urme de mucegai, folosirea de ulei ars si ustensile neigienizate, nerespectarea temperaturilor de depozitare si a conditiilor igienico-sanitare, lipsa informarii privind alergenii sau provenienta produselor (proaspete vs. decongelate).



Poti fi interesat si de