Avicarvil pregateste elevi pentru a deveni specialisti in industria agroalimentara

Avicarvil pregateste elevi pentru a deveni specialisti in industria agroalimentara


Avicarvil, parte a grupului Carmistin, unul dintre cele mai mari holdinguri de pe piata agroalimentara din Romania, deruleaza un proiect prin care pregateste o noua generatie de profesionisti in domeniu.

Proiectul „ Accesul tinerilor la viitor – ACTIV”, o initiativa AVICARVIL, are ca obiectiv general imbunatatirea competentelor profesionale a unui numar de 182 de viitori absolventi din invatamantul secundar si tertiar nonuniversitar (liceele tehnologice, scoli profesionale si/ sau postliceale) din regiunea SV Oltenia si Sud Muntenia.

 

Proiectul „Accesul tinerilor la viitor – ACTIV” are o valoare de 2.373.389,52 lei din care 95% este finantare nerambursabila, diferenta de 5% reprezentand contributie proprie. Beneficiarul proiectului este societatea Avicarvil SRL.

 

Scopul proiectului este ca sprijinul oferit sa contribuie la cresterea gradului lor de ocupare pe piata muncii intr-un orizont de timp de 24 luni, ca urmare a participarii la activitati de orientare, consiliere profesionala si de invatare la un potential loc de munca, prin stagii de practica.

 

In primul an de implementare au fost inscrisi in Grupul Tinta 116 elevi din invatamantul profesional normal si dual care au participat la activitati de consiliere si au urmat stagiile de practica in cadrul proiectului. Elevii au provenit de la 4 unitati de invatamant aflate in zona de implementare, respectiv Liceul “George Tarnea” Babeni, Colegiul Tehnic “General Gheorghe Magheru” Ramnicu Valcea, Liceul Tehnologic Forestier din Ramnicu Valcea, Liceul Tehnologic “Tase Dumitrescu” Mizil.

 

Stagiile de practica s-au desfasurat in unitatile proprii ale societatii Avicarvil SRL si la partenerii de practica pentru urmatoarele specializari: instalatii electrice, industrie alimentara, mecanica, ecologie si protectia calitatii mediului.

 

In primul semestru al anului scolar 2021-2022 au fost inscrisi in Grupul Tinta inca 81 elevi din invatamantul liceal si profesional - dual cu specializari in instalatii electrice, exploatare joasa tensiune, aparate si echipamente, tehnician analize produse alimentare, lacatus mecanic. Elevii provin de la Colegiul Tehn. Ghe Magheru - Tg. Jiu, Liceul “George Tarnea”- Babeni, Colegiul Energetic - Ramnicu Valcea si Colegiul Tehn. Magheru - Ramnicu Valcea.

 

Incepand cu luna mai 2022, Avicarvil a dat startul atelierelor de lucru care au ca scop crearea unui sistem de informare coordonata in ambele sensuri, scoala - mediu de afaceri, reprezintand unul dintre obiectivele proiectului prin care isi propune armonizarea ofertei educationale cu cerintele in continua schimbare de pe piata muncii.

 

Atelierele de lucru au fost create cu scopul de a stabili metodologia de lucru si a planul de actiune referitor la derularea activitatii retelei si eficientizarea functionarii sistemului de informare coordonata, in relatia operator economic – unitate de invatamant – elev – alti actori implicati in proces.

 

“Ne propunem ca prin implementarea acestui proiect sa generam efecte pozitive pe termen lung prin formarea de competente si abilitati in randul elevilor, care prin intermediul profesiilor pe care le vor practica la finalizarea studiilor, vor aduce aportul la dezvoltarea durabila a societatii”, se arata in comunicatul transmis de Avicarvil.

 

Prin implementarea acestui proiect societatea Avicarvil SRL isi propune sa ofere elevilor participanti in cadrul stagiilor de practica, contexte reale de munca si sa le asigure o pregatire in acord cu realitatea pe care o vor intalni in viitoarele locuri de munca. In plus, participarea la activitatile de consiliere organizate in cadrul proiectului le va permite elevilor sa ia decizii informate privind continuarea studiilor sau dobandirea unui loc de munca.

 Poti fi interesat si de