Belgia: Grupul Colruyt introduce o nouă gamă de carne, combinând proteine animale și vegetale

Belgia: Grupul Colruyt introduce o nouă gamă de carne, combinând proteine animale și vegetale


Un nou pas în a-i îndruma pe clienți către un model de consum mai sustenabil.

Grupul Colruyt oferă acum carne tocată îmbogățită cu plante in toate măcelăriile din magazinele Colruyt Lowest Prices și Okay. Ulterior vor urma hamburgeri și cârnați îmbogățiți cu plante. Prin introducerea acestor opțiuni de carne gustoase și mai echilibrate, grupul își propune să răspundă tendințelor alimentare în schimbare de pe piață. Prin această inițiativă, Colruyt Lowest Prices și Okay doresc, de asemenea, să contribuie activ la schimbarea surselor de proteine și la angajamentul Green Deal al Grupului Colruyt.

 

Mai puțină carne, la fel de gustoasă și mai sustenabilă

Carnea îmbogățită cu plante este alcătuită din carne combinată cu o componentă vegetală. Aceasta poate include legume, ciuperci, leguminoase sau alte surse de proteine vegetale. Rezultatul este un produs care păstrează gustul familiar al cărnii, oferind în același timp beneficii suplimentare în ceea ce privește sănătatea și sustenabilitatea.

 

„Am lansat deja trei tipuri de cârnați îmbogățiți, care conțin 38% legume, pentru sezonul de grătar. Astăzi începem cu o nouă gamă de carne îmbogățită cu plante pentru clienții care doresc să își reducă în mod conștient consumul de carne. Gama a fost dezvoltată și produsă intern datorită colaborării dintre diferitele noastre departamente. Suntem, așadar, foarte mândri că, prin această gamă gustoasă de proteine combinate, putem ajuta clienții noștri să treacă mai ușor la un model de consum mai sustenabil”, a declarat Pascal Dekelver, Director al Diviziei de Carne la Colruyt Lowest Prices.

 

Prin lansarea gamei de carne îmbogățită cu plante, Grupul Colruyt dorește să ofere flexitarienilor și consumatorilor care doresc să mănânce mai puțină carne posibilitatea de a face alegeri mai conștiente, fără a sacrifica gustul sau calitatea. Carnea îmbogățită cu plante oferă un echilibru între tradiție și inovație, cu o valoare nutrițională mai bună și un impact ecologic mai mic. Este un pas intermediar bun pentru consumatorii care doresc să consume mai multe alimente pe bază de plante sau pur și simplu să încerce ceva nou, fiind în același timp atenți la sănătate și la mediu. Pentru unii consumatori, alternativele vegetariene sunt încă percepute ca fiind „prea îndepărtate” de o experiență autentică a cărnii.



Poti fi interesat si de