Belgia interzice sacrificarile halal si kosher

Belgia interzice sacrificarile halal si kosher


De anul acesta, metodele folosite la sacrificarile halal si kosher sunt interzise oficial in Belgia.

 

Pe tot parcursul lunii ianuarie, Parlamentul Belgiei deruleaza o campanie de in formare cu privire la noile modalitati de sacrificare a animalelor fara asomare.

 

Potrivit lui Ben Weyts, ministrul flamand pentru Zootehnie, pasarile, oile si rumegatoarele mici vor putea fi sacrificate prin electronarcoza reversibila, o tehnica prin care animalul devine insensibil la durere, in timp ce bovinele vor fi anesteziate pentru sacrificare.

 

Weyts crede ca, prin aceasta decizie, Belgia a devenit lider la nivel international, in ceea ce priveste bunastarea animalelor.

 

„Vrem ca toata lumea sa stie care sunt schimbarile si de ce le facem. O societate civilizata, cum este Flandra, are datoria de a evita in mod eficient suferinta animalelor. Am facut numerosi pasi in acest domeniu in ultimii ani. Acest pas inainte poate fi pe buna dreptate descris ca fiind istoric”, a spus Weyts.

 

Aproximativ 30.000 de evrei si 500.000 de musulmani traiesc in prezent in Belgia. Interzicerea sacrificarilor halal si kosher va determina aceste comunitati sa-si cumpere carne din alte tari, probabil din Ungaria si Olanda, pentru care vor plati mai mult.

 

 Poti fi interesat si de