Bogdan Stanca, CEO AAylex: “Am investit puternic in tehnologie si am dezvoltat un produs unic in lume”

Bogdan Stanca, CEO AAylex: “Am investit puternic in tehnologie si am dezvoltat un produs unic in lume”


Grupul AAylex a marcat o premiera absoluta in industria carnii prin lansarea in luna martie a unui produs unic: Cocorico Original – The Cleanest Chicken Sausage, carnati 100% din carne proaspata de pui si condimente naturale, fara nitriti, fara nitrati, fara gluten, fara aditivi/conservanti. AAylex a investit 15 milioane de euro pentru producerea acestui produs.

“In cazul carnatilor parea o misiune imposibila sa ii readuci la stadiul lor de demult, de produs complet natural. Intr-o prima faza am intampinat ceva rezistenta, nimeni nu dadea prea mult credit ideii ca putem prepara si carnati complet naturali si sanatosi. Exista cumva si o tendinta de a alege de multe ori calea usoara prin care sa spunem ca in aceasta industrie poate insemna mai gustos, dar nu neaparat si complet sanatos. In mod obisnuit, in industrie, pentru realizarea compozitiei omogene se foloseau in mod curent conservanti, aditivi, nitriti, nitrati etc. De aici am declansat cu si mai multa incapatanare tot procesul pentru a realiza un produs sanatos”, a declarat pentru INDUSTRIA CARNII.RO Bogdan Stanca, CEO & Fondator AAylex.

 

Au fost 2 ani de cercetare, de testare, de stabilizare a retetei, de interventii in procesul tehnologic pana la definitivarea acestui produs. O inovatie 360⸰, pe toate planurile: de la reteta la tehnologie, de la hrana puilor pana la produsul finit totul este pe linie 100% natural si sanatos.

 

AAylex are o capacitate de productie de 47,6 milioane de pui pe an si o cota de piata de aprox. 22-23%. Grupul este cel mai mare exportator local de carne de pui, 70% din productie se adreseaza pietei interne, in timp ce aprox. 30% se ajunge in Italia, Spania, Bulgaria, Republica Ceha, Cipru, Franta, Germania, Grecia, Marea Britanie, Ungaria si Slovacia, inclusiv Orientul Mijlociu.

 

In 2020, AAylex a avut o cifra de afaceri consolidata de peste 651 milioane de lei. Pentru grup, investitiile au fost intotdeauna o prioritate, care a alocat peste 50 de milioane de euro in ultimii 2 ani pentru integrarea si consolidarea intregului lant de productie.

 

Interviul integral despre ce inseamna aceasta investitie pentru Grupul AAylex si unde se situeaza business-ul la momentul acual pe piata din Romania se regaseste in editia 76 a revistei INDUSTRIA CARNII.RO.Poti fi interesat si de