Bulgaria prelungeste interdictia pescuitului de sturion in Dunare si Marea Neagra

Bulgaria prelungeste interdictia pescuitului de sturion in Dunare si Marea Neagra


Bulgaria a decis sa prelungeasca interdictia totala a pescuitului de sturion in portiunea sa de Dunare si in apele sale teritoriale de la Marea Neagra cu cinci ani.

Interdictia a intrat in vigoare de la 1 ianuarie 2021, a anuntat Ministerul Agriculturii din Bulgaria, transmite BTA.

 

Decizia a fost luata in comun de ministrul Agriculturii, Desislava Taneva, si cel al Mediului si Apelor, Emil Dimitrov, pentru a proteja urmatoarele specii de sturioni: nisetru (Acipenser gueldenstaedtii), cega (Acipenser ruthenus), pastuga (Acipenser stellatus) si morun (Huso huso).

 

Sturionii capturati in mod accidental trebuie aruncati imediat in apa, indiferent de conditia in care se afla. De asemenea, capitanii navelor de pescuit trebuie sa inregistreze in jurnalul navei urmatoarele informatii referitoare la fiecare sturion capturat in mod accidental: specia, sexul, greutatea si marimea. Pescarii amatori sunt si ei obligati sa raporteze aceste informatii cu privire la sturionii capturati in mod accidental.

 

In luna mai 2016, Romania a prelungit si ea interdictia totala a pescuitului de sturion in Dunare pentru o perioada suplimentara de cinci ani. Interdictia se aplica in continuare pentru toate cele cinci specii de sturioni din Dunare: cega, morun, nisetru, pastruga si viza. De asemenea, se aplica si pentru vanzarea de produse, cum ar fi carne si caviar, provenite de la sturionii salbatici din Dunare.

 

Pescuitul sturionilor a fost interzis pentru prima oara in Romania, in 2006, pentru o perioada de 10 ani.Poti fi interesat si de