Carnea de porc s-a scumpit cu 2,3% intr-o singura luna
Joi, 12 Decembrie 2019

Joi, 12 Decembrie 2019
Pretul oualor a crescut in octombrie cu 1,83%, cel al preparatelor din carne cu 1,17%, iar fasolele boabe si alte leguminoase s-au scumpit cu 1,68%.
De altfel, aproape toate preturile la alimente au crescut in noiembrie, singurele scaderi usoare fiind inregistrate, exceptand citricele, la categoriile “legume si conserve de legume”, cu 0,4%, ''alte legume si conserve de legume” - 0,47% si “fructe si conserve din fructe” - 0,08%.
Desi raportat la luna octombrie cartofii s-au scumpit in noiembrie doar cu 0,74%, fata de sfarsitul anului trecut (decembrie 2018) pretul acestora a urcat cu 20,68%. Cresteri foarte mari de preturi fata de sfarsitul lui 2018 s-au inregistrat si la categoriile “citrice si alte fructe meridionale” - cu 18,96%, “fructe si conserve din fructe” - cu 15,93%, fructe proaspete - cu 14,63%, carne de porc - 8,24%, preparate din carne - 5,83%, faina - 5,18%, conserve din carne - 4,52%.
Pe ansamblu, in noiembrie, alimentele s-au scumpit cu 4,2% fata de decembrie 2018 si cu 0,43% comparativ cu luna precedenta.
Rata anuala a inflatiei a urcat la 3,8% in luna noiembrie a acestui an, de la 3,4% in octombrie, in conditiile in care marfurile alimentare s-au scumpit cu 4,9%, cele nealimentare cu 2,83%, iar pretul serviciilor a inregistrat un avans de 4,19%, potrivit datelor publicate miercuri de Institutul National de Statistica (INS).
Astfel, fermierii vor putea depune on-line cererile de finanțare în cadrul sesiunii de prim...
În datele actualizate pentru 2025, USDA a redus prognoza de importuri de carne de vită de l...
Veniturile înregistrate în această perioadă au atins 294,9 milioane de dolari am...